Noutati :

Incidente intre protestatari si jandarmi la Pungesti. Compania Chevron anunta suspendarea activitatii in zona

7 decembrie, 2013 - 03:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

400 de persoane au iesit, sambata la pranz, pe marginea drumului Vaslui – Garceni, pentru a protesta fata de intentia Chevron de a amplasa in zona prima sonda de exploatare a gazelor de sist. Sambata dupa-amiaza, Chevron a anuntat oficial ca suspenda activitatile pe terenul detinut la Silistea – Pungesti.

Manifestantii au aruncat cu pietre si au daramat gardurile companiei. In unele zone chiar au reusit sa darame gardurile companiei. 100 de jandarmi si politisti au intervenit pentru a-i linisti, scrie realitatea.net.

„Chevron confirma astazi (n.r. – sambata) suspendarea activitatilor in Silistea-Pungesti ca urmare a activitatilor protestatarilor. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu aprobarile pe baza carora operam si in siguranta, insa acest lucru nu poate fi posibil astazi. Respectam dreptul lor de a-si exprima opiniile, insa credem ca acesta trebuie exercitat in limitele legii”, se arata in comunicatul de presa al companiei Chevron.

Citeste mai mult!

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor