In ce tara din jurul Mediteranei poti petrece o vacanta de vis?

pufylady.ro

Nu mai putin de 19 state au iesire la Marea Mediterana: Spania, Franta, Monaco, Italia, Slovenia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Albania, Grecia, Turcia, Siria, Liban, Israel, Egipt, Libia, Tunisia, Algeria si Maroc, iar atractiile pentru turisti sunt foarte multe in jurul acesteia, noteaza ziare.com.

National Geographic a intocmit o lista cu cateva dintre cele mai grozave posibilitati de a petrece o vacanta senzationala la Mediterana:

1. Turul Frantei

Daca Turul Frantei este doar pentru ciclistii profesionisti, asta nu inseamna ca nu te poti bucura de una dintre cele mai bune rute pentru biciclisti din lume. Poti parcurge o parte din acesta, mergand pe coasta mediterana, sau abordand pasajele muntoase. Multe firme ofera suport logistic pentru cei care vor sa parcurga o parte din traseu sau chiar pe tot. Posibilitatile de a face ciclism independent abunda, gratie localnicilor primitori din zona Rivierei Franceze.

2. Windsurf in Turcia

Tarmurile frumoase ale Turciei si apele limpezi atrag anual foarte multi turisti, dar cei care cauta vanturi potrivite pentru windsurf se indreapta catre un fost sat de pescari numit Alacati. Din mai pana in octombrie, vantul este foarte bun aici pentru acest sport, motiv pentru care in aceasta zona are loc anual si Cupa Mondiala, la care participa membri ai Asociatiei Profesionale de Windsurf-eri.

In plus, conditiile din Alcati sunt perfecte si pentru cei care vor sa se initieze in acest sport, scolile de windsurf fiind numeroase.

3. Scufundari in jurul Alexandriei

In jurul Alexandriei, Egipt, poti face scufundari in locuri care iti permit sa vezi urme ale civilizatiilor antice. Situri ca Orasul Cleopatrei permit scufundatorilor sa exploreze statui, amfore, coloane si chiar cladiri din acea perioada. Totodata, aici gasesti epave care dateaza din vremurile antice pana in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

4. Schi la Abruzzo, Italia

Distractia la Mediterana nu include neaparat nisip si mare, existand si posibilitatea de a face sporturi de iarna, nu departe de valuri. Mai exact, regiunea italiana Abruzzo ofera partii foarte bune pentru schi, cum ar fi cele de la Roccaraso si Campo Felice, unde intalnesti de obicei mai multi italieni decat turisti.

Abruzzo este o zona mai linistita a Italiei, care iese in evidenta si prin preturi mai mici decat in alte regiuni turistice.

5. Kitesurf, Spania

Orasul-port cel mai sudic al Europei se afla in zona Stramtorii Gibraltar, Spania, si atrage foarte multi kitesurf-eri (foto stanga), pe multele plaje (circa o duzina). De asemenea, aici exista si multe scoli pentru cei care vor sa invete acest sport. Daca exista conditii bune, in mai putin de o ora se poate ajunge in Tanger, Maroc, cu ajutorul unui catamaran.

6. Drumetii in Muntii Atlas

Drumetiile in cei mai impresionanti munti din nordul Africii, Muntii Atlas, ofera nu doar peisaje uimitoare, ci si aventuri culturale, avand in vedere ca aceasta zona este gazda berberilor, care primesc adesea turisti in comunitatile lor.

7. Pe apa, printre insulele grecesti

Marea Mediterana este un paradis pentru cei care isi doresc sa navigheze, existand multe tipuri de croaziere la dispozitia turistilor: de durate diferite de timp, pe distante mai mici sau mai mari, cu opriri diferite – de la siturile arheologice din Delos pana la podgoriile din Santorini.

8. Caiac in Croatia

Porturi vechi, incantatoare, sunt presarate pe liniile de coasta ale Croatiei continentale si ale insulelor ei, iar o zona mai salbatica poate fi gasita in Parcul National Kornati, unde oaspetii sunt primiti pe insule folosite de ciobani timp de aproximativ 2.000 de ani.

Printre cele peste 1.200 de insule ale Croatiei, din care circa 70 sunt nelocuite, se pot face plimbari cu caiacul, care lasa o impresie puternica turistilor, mai ales ca apa este de un albastru uimitor.

9. Alpinism in Corsica

Insorita insula Corsica este cunoscuta ca „muntele in mare”, ceea ce face ca la nici o jumatate de ora de apele calde de pe malurile ei sa ai posibilitatea de a face escaladari. Multi alpinisti isi testeaza abilitatile si curajul pe stanci inalte, care ies din mare, de unde o cadere inseamna o plonjare in apa adanca. Peste 50 de varfuri de aici ating 2.000 de metri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.