Ideile tinerilor, valorificate de veteranii in business din Timisoara, ca intr-un show de televiziune

TIMISOARA. Seniorii in antreprenoriat din Timisoara impreuna cu tinerii entuziasti si plini de idei de afaceri dau mana pentru dezvoltarea mediului local de business. Primele cinci idei sunt prezentate astazi in fata antreprenorilor sub forma show-ului de televiziune “Arena Leilor”.

Tinerii pot primit 10.000-20.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii lor.

Cinci echipe vor prezenta, in fata a opt oameni de succes sau manageri de multinationale din Timisoara, proiectele cu care doresc sa intre pe piata locala de afaceri IT.

Studenti si tineri intreprinzatori vor sa-i convinga pe specialistii din lumea afacerilor ca ideea lor merita finantata si ca le va aduce multi bani in viitor. “Tinerii au nevoie de sprijin ca sa invete partea de business si de finantare. Ei sunt tineri, entuziasti, vin cu idei si multa disponibilitate de a le duce pana la capat. Antreprenorii maturi, cu experinta, ii pot ajuta sa-si puna in practica aceste proiecte”, a precizat Ovidiu Sandor, CEO al ModaTim Investment. El a adaugat ca daca din zece proiecte in care s-a investit unul aduce un profit foarte mare, trei merg bine pe piata, iar restul de sase dau faliment, a fost facuta o investitie foarte buna.

Cele cinci proiecte se afla in stadii incipiente. Echipele pot primi 10.000-20.000 de euro pentru dezvoltarea ideilor. Banii le permit tinerilor sa se concentreze pentru cateva luni doar pe proiect pentru a-l dezvolta, iar finalul acestei perioade, roadele muncii lor ar trebui sa se vada, spune Radu Ticiu, director executiv, Incubatorul de Afaceri Software Timisoara. Intalnirile de tipul “Arena Leilor” vor fi organizate o data pe trimestru, spun initatorii colaborarii.

City Business Centre, Incubatorul de Afaceri Software si Centrul de Transfer Tehnologic in Domeniul Software Timisoara au semnat o colaborare prin care sa sprijine initiativele de afaceri din mediul IT din zona de vest a tarii. Prin acest protocol, antreprenorii timisoreni de succes doresc sa puna umarul la dezvoltarea afacerilor din domeniul IT in orasul de pe malurile Begai.

Investitii in juniori

In perioada 23 iunie – 5 iulie, 15 elevi timisoreni, pasionati de IT, au dezvoltat aplicatii software in cadrul programului de dezvoltare antreprenoriala Scoala de Vara Tim Teen IT, organizat de Incubatorul de Afaceri Software Timisoara impreuna cu Liceul „Grigore Moisil”. Participanţii au participat la traininguri si dezbateri si au vizitat sectiile de profil tehnic ale universitatilor timisorene.

Liceenii au facut fata unor provocari dintre cele mai diverse. „Asimilarea intr-un interval scurt de timp a unor noi concepte si metode de lucru, familiarizarea cu munca in echipa, prezenta spriritului de competitivitate intre echipe, delegarea si asumarea responsabilitatilor, dar si identificarea si depasirea obstacolelor tehnice au constituit fiecare lectii valoroase pentru viitorii antreprenori IT”, a specificat Ovidiu Sandor.

Shop SpeedShop Speed-Up (aplicatie pentru eficientizarea cumparaturilor) şi Griddly (un joc inovator online), ambele aplicatii pentru telefoane mobile, sunt cele care au fost votate de juriu ca avand cel mai bun potential financiar. Ele au impartit premiul Business Mosquito. Pentru cea mai interesanta utilizare a tehnologiilor, a fost desemnata castigatoare a premiului Technology Mosquito aplicatia Griddly.

Ambele proiecte premiate sunt capabile sa genereze venituri prin modelele clasice de monetizare, precum vanzarea de licente de utilizare sau introducerea de reclame, dar si ca mijloace originale, perfect adaptate specificului aplicatiei si pietei pe care acestea o deservesc, au spus membrii juriului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.