Noutati :

Guvernul nu are bani pentru copii. Indemnizatiile pentru cresterea copilului ar putea scadea

5 septembrie, 2016 - 10:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Mamele din Romania ar putea primi mai putini bani din indemnizatiile pentru cresterea copiilor. Guvernul si-a dat seama ca trebuie sa dea mai multi bani parintilor decat a prevazut initial.

La doua luni de la implementarea hotararii de guvern privind eliminarea plafonului existent in cazul indemnizatiei pentru cresterea copilului, parintii ar putea sa se loveasca din nou de aparitia unei limitari in ceea ce priveste suma pe care o pot primi lunar in perioada de concediu.142.990 de dosare pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului au fost depuse incepand cu data de 1 iulie, data la care Guvernul a votat implementarea actului normativ prin care cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului a fost majorat la 85%, indiferent de valoarea salariului lor lunar, astfel fiind eliminat plafonul maxim de indemnizatie.

Ministerul Muncii a publicat un comunicat in care arata ca dupa intrarea in vigoare a acestei legi, 142.990 de persoane au depus dosare pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copiilor. Dintre acestea, 129.226 sunt femei, in timp ce restul de 13.764 de solicitanti sunt barbati. In urma aprobarii acestor solicitari, impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de estimarea initiala.

Citeste mai multe: AICI

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor