Noutati :

FOTO! Cei mai buni baschetbalisti din tara i-au vizitat pe copii de la centrul de nevoi speciale Paul Popescu Neveanu

20 martie, 2012 - 03:16 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SPORT
0

TIMISOARA. Momente emotionante pentru elevii cu dizabilitati de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Paul Popescu Neveanu”. Dimineata le-a fost imbucurata de o vizita neasteptata. Cei mai buni jucatori de baschet din Romania, jucatorii selectionati in echipa Nordului pentru All Star Game-ul ce are loc marti seraa de la ora 18 in Sala Olimpia din Timisoara le-au facut o vizita si au jucat baschet cu ei. Luati in primire de Virgil Stanescu si de vedeta de la BC Timisoara, Bogdan Popescu,  pustii s-au intrecut in aruncari la cos. Pentru evolutia lor excelente pe parchet si pentru ca le-au ascultat foarte atent indicatiile, elevii au primit drept cadou mai multe mingi si panouri de baschet.

Un moment extrem de emotionant a fost cand presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala l-a luat alaturi de ea pe Teo, unul dintre copiii cu probleme din centru. Micutul de abia s-a despartit de presedintele Federatiei care i-a explicat reguli din baschet si l-a prezentat tuturor jucatorilor  din tara, care l-au luat la randul lor si au jucat cateva minge cu el, spre fericirea acestuia. Pustiul a fost extrem de impresionat ca cineva i-a acordat atata atentie si la final i-a promis presedintei ca va incerca sa exerseze mai mult aruncarile la cos si ca, cine stie, intr-o zi, va ajunge si el la fel de bun ca si cei care l-au vizitat.

Alex, pustiul minune

Un alt moment extrem de emotionant a fost la concursul de libere, unde Alex, un tanc de doar 10 ani si doar 1 metru inaltine a reusit sa-si surclaseze toti colegii, devenind castigatorul acestui concurs. La concurs s-au inscris foarte multi concurenti, majoritatea lor cu cativa ani mai mari decat Alex.

Pentru fapta sa, a primit de la Bogdan Popescu un panou de baschet sa exerseze acasa. “Mie-mi place si fotbalul si baschetul, dar de astazi o sa-mi placa mai mult baschetul, pentru ca am avut ocazia sa joc cu ei. Cel mai mult mi-au placut americanii“, le-a povestit Alex colegilor sai, completand apoi si spunand ca “sunt eu mic, dar o sa vedeti ca intr-o zi o sa fiu si eu ca ei”. Dupa mai bine de o ora in care le-au predat tancilor baschet, elevii au asistat si la un mic concurs de slam dunk si la o demonstratie de indemanare marca Juan Cooley, considerat de multi specialisti cel mai bun baschetbalist din campionatul romanesc.

VEZI GALERII FOTO DE LA EVENIMENT

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor