Noutati :

Fost gardian de la Auschwitz, acuzat in Germania de complicitate la 300.000 de crime, la 93 de ani

16 septembrie, 2014 - 10:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Un barbat de 93 de ani, care a fost gardian SS la lagarul de concentrare de la Auschwitz, a fost acuzat de procurorii din Germania de complicitate la omor in peste 300.000 de cazuri.

Oskar Groening este acuzat ca a servit intr-un lagar al mortii din Polonia, din perioada ocupatiei, intre mai si iunie 1944 cand peste 425.000 de evrei din Ungaria au fost adusi aici, 300.000 dintre ei gazati imediat. Potrivit procurorilor, sarcinile batranului erau de a manipula bunurile evreilor si de colectare a banilor. Groening a vorbit deschis despre acea perioada, insa a spus ca nu el a comis crimele.

In 2005, a povestit pentru publicatia Der Spiegel de un incident petrecut in lagar cand un alt soldat SS a izbit cu capul de o masina un bebelus evreu care plangea pana l-a ucis. El a fost unul dintre cei 30 de paznici de la Auschwitz, despre care anchetatorii federali au spus anul trecut ca trebuie judecati in virtutea unui nou precedent in legea germana. Acesta este al patrulea caz deschis la Hanovra.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Ar trebui pus pe scaunul electric ! Pacat ca tampitii de europeni l-au scos. Cu rol educativ art trebui executati sa comandantii si executantii crimelor.