Noutati :

Faci plinul sau mergi la service. Masina ta e in pericol daca nu umpli rezervorul

11 martie, 2017 - 05:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: UTILE
0

Sunt putini soferii romani care merg in benzinarie si fac plinul la masina, daca nu pleaca la drum lung. Majoritatea conducatorilor auto pun combustibil de pana in 100 de lei, suma care este insuficienta pentru un plin.

Mecanicii auto nu sustin insa aceasta masura si spun ca daca rezervorul nu este plin, masina este cea care are de suferit, din mai multe motive.

Consum ridicat de carburant
Nu multa lume stie ca, atunci cand rezervorul e aproape gol, masina are un consum crescut. Dar nu pentru ca ar „papa” mai mult combustibil, ci pentru ca lichidul ramas in rezervor se volatilizeaza mai usor si se evapora mai repede.

Vapori acumulati in rezervor
Cu cat in rezervor ai mai putin carburant, cu atat se acumuleaza mai multi vapori. Nu degeaba, o masina care are rezervorul plin doar pe un sfert va exploda mult mai puternic decat una cu rezervorul plin, asa cum au demonstrat-o si diferite emisiuni TV.

Probleme cu pompa de benzina
Foarte multe masini au pompa de carburant in rezervor. insa ceea ce nu stie multe lume este ca aceste pompe sunt submersibile direct in carburant care are si rol de racire.

Citeste mai multe: AICI

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor