Noutati :

EVALUAREA NATIONALA 2013: Absolventii de clasa a VIII-a sustin marti proba scrisa la limba romana

24 iunie, 2013 - 12:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Emotii din ce in ce mai mari pentru absolventii de clasa a VIII-a. Marti, ei vor sustine proba scrisa la Limba Romana, in cadrul Evaluarii Nationale. Vezi la ce ora vor incepe examenele!

Evaluarea Nationala 2013 debuteaza marti, 25 iunie, cu examenul scris la Limba si literatura romana. Acesta este al doilea an in care elevii vor sustine probele in sali de examen supravegheate cu camere video. Daca elevii vor intra in sala de examen cu copiute, cu mijloace electronice de calcul sau cu telefoane mobile sunt dati afara din examen si li se acorda nota 1 la proba respectiva, indiferent daca au copiat sau nu.

 

Calendar Evaluarea Nationala 2013

25 iunie – Limba si literatura romana – proba scrisa
26 iunie – Limba si literatura materna – proba scrisa
27 iunie – Matematica – proba scrisa
29 iunie – Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
29 iunie – Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
30 iunie – 2 iulie – Rezolvarea contestatiilor
3 iulie – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si permit rezolvarea in 120 de minute.

Examenele din cadrul Evaluarii Nationale incep la ora 9.00, cand se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine proba. Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu, cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...