Noutati :

Elena Jurjescu, Lia Lungu si alti solisti banateni, la Festivalul Condeierilor Plugari de la Timisoara

14 septembrie, 2017 - 09:51 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Arta populara si muzica banateana cu indragiti solisti. Toate acestea vor avea loc la Muzeul Satului Banatean din Timisoara si la Mitropolia Banatului, la Fetsivalul Condeierilor Plugari.

CITESTE SI: Apelul unei mame pentru gasirea unui nemernic la Timisoara, care a lovit o fetita in Parcul Copiilor si a fugit. Micuta are dubla fractura

La Festivalul Condeierilor Plugari care va avea loc in perioada 15-17 septembrie, vor participa condeieri din Banat si creatori populari din toata tara, dar si solisti vocali recunoscuti.

Alaturi de artistii populari, pe scena vor urca solistii de muzica populara: Elena Jurjescu, Lia Lungu, Maria Tudor, Marius Matei, Ion Bosioc si mai tinerii solisti Mihai Cetean si Alexandru Pop.

CITESTE SI: Vaporasele de 2 milioane de euro, cumparate degeaba la Timisoara. Ministerul Transporturilor face acuzatii grave. Nicolae Robu, complet depasit de situatie 

De asemenea, invitatii festivalului vor avea ocazia sa se desfasoare intr-o Sezatoare la Mitropolia Banatului din Timisoara. La o masa rotunda pe tema creatiei populare se vor lansa carti si reviste legate de Fenomenul condeierilor, initiat si organizat de etnologul dr. Maria Mandroane.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor