Daca te-ai gandit de mult sa mergi intr-o vacanta intr-un loc deosebit, iata destinatiile turistice pe care nu trebuie sa le ratezi!

Cel mai batran arbore din lume are in jur de 4.800 de ani si se afla in California. In Golful Fundy din Canada mareea atinge cele mai mari inaltimi din intreaga lume. Ce stii despre Mozaicul natural din Tasmania? Iata cateva din locurile pe care n-o sa regreti ca le-ai vazut!

Insa acestea sunt departe de a fi singurele locuri de pe Terra care se remarca prin ceva iesit din comun, desi destinatii turistice consacrate. Mai multe atractii din acelasi spectru iti sugereaza Los Angeles Times.

1. Raul subteran Puerto-Princesa, Filipine

Daca ajungi cumva in Filipine, merita sa faci o excursie cu una din barcile mici care pleaca de la plaja Sabang si care merg pe apele unui rau subteran ce curge prin mai multe pesteri pline de stalactite si stalagmite.

2. Padurea de pini longevivi Bristlecone, California

In aceasta padure, situata langa Bishop, California, pot fi gasiti unii dintre cei mai batrani copaci din lume. Cand acestia aveau doar cativa ani, Marea Piramida din Giza era in constructie. Cel mai batran dintre arbori, numit Copacul Matusalem, dupa legendara figura biblica, are circa 4.800 de ani.

3. Golful Fundy, Canada

In acest golf pot fi vazute formatiuni stancoase impresionante (ca cele din imagine) si, in plus, exista si depozite de fosile si o diversitate marina remarcabila.

Insa ceea ce confera unicitate zonei este nivelul mareei: peste 100 de miliarde de tone de apa intra in golf si ies, zilnic, iar inaltimea mareei este de circa 16 metri – cea mai inalta din lume, potrivit directorului executiv al unei agentii de turism din zona, Terri McCulloch.

4. Pestera Lacului Albastru, Brazilia

Turistii care se deplaseaza in Bonito, Mato Grosso do Sul, Brazilia, pot ajunge si la aceasta pestera fascinanta, dupa o scurta trecere printr-o padure din apropiere.

5. Monumentul national Chiricahua, Arizona

Este vorba de un parc ocrotit din muntii cu acelasi nume, care abunda in piloni vulcanici aliniati precum razboinici din teracota, si care este situat in coltul de sud-est al statului faimos in special pentru Marele Canion. Dupa o plimbare mai lunga, de circa 11 kilometri, poti ajunge si la Stanca Echilibrata.

6. Cascada Darwin, Valea Mortii, California

Valea Mortii pare a fi un loc in care nu poate exista o cascada, fiind o zona arida si fierbinte, insa Cascada Darwin curge tot timpul anului. Situata in partea vestica a Parcului National Valea Mortii, aceasta este alimentata de izvoare si are doua cursuri – unul situat mai sus, iar altul mai jos. Intre ele se afla o grota, care contine la randul ei mai multe cascade mici.


7. Pestera Waitomo, cu viermi luminosi, Noua Zeelanda

Aceasta pestera este cunoscuta pentru o caracteristica extrem de neobisnuita: mii de viermi bioluminescenti – Arachnocampa luminosa – care traiesc in adancurile ei. Acesti viermi, care se gasesc numai in Noua Zeelanda, emit o lumina slaba pentru a atrage hrana. In plus, ei atarna niste fire de matase pentru a prinde prada.

In grupuri mari, acesti viermi creeaza o lumina usor de remarcat chiar si de la departare. Vizitatorii pot ajunge la pestera dupa parcurgerea unui traseu de 45 de minute, in compania unui ghid.

8. Salar de Uyuni, Bolivia

Inundatiile sezoniere transforma uriasul si uscatul platou de sare din zona – cel mai mare de pe Pamant – intr-una dintre cele mai mari „oglinzi” de pe glob. Salar de Uyuni, situat in apropiere de crestele Anzilor, este facut din ramasitele unor lacuri preistorice.

Stratul de sare neobisnuit de drept si de reflectant da turistilor care ajung aici impresia ca merg pe nori. Desi putina viata exista pe platou, zona este una de imperechere pentru trei specii de flamingo. Turistii ar trebui sa aiba la ei creme cu factor de protectie solara, haine calduroase si multa apa.

9. Mozaicul natural, Tasmania

Portiunile dreptunghiulare de pe rocile de la Eaglehawk Neck, din Peninsula Tasman, nu sunt facute de om, desi asa par; ele se formeaza in urma unor procese naturale rare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.