Cupa Primaverii la squash a demonstrat ca timisorenii nu sufera de „complexul francez”

Cel mai nou sport aparut în Timisoara, squash-ul, a adunat, sambata, in sala de pe strada Pestalozzi, cateva zeci de amatori ai acestui tip de miscare indoor, care s-au întrecut în cadrul primei editii a Cupei Primaverii. Printre participanti s-au aflat si patru practicanti de squash din Franta, ingineri la o companie multinationala din oras, care, la începutul competitiei, nici nu concepeau sa nu ocupe toate locurile de pe podium, si mai mult decat atat.

„De obicei, sambata apartine in exclusivitate familiei mele. Mi-o petrec, obligatoriu, cu sotia si fiica mea. Astazi am scapat de-acasa doar dupa ce am promis ca ma intorc cu marele trofeu”, spunea, inainte de primul meci din grupa, cel mai experimentat jucator de squash înscris la Cupa Primaverii, Antoine Poussin, sef de sectie la fabrica de anvelope Continental. Visul sau de a deveni primul campion de squash din Timisoara a fost spulberat, surprinzator, in semifinala, de un timisorean care a dovedit ca nu sufera de „complexul francez”.

Alin Vlad, inginer la „Butan Gas”, a demonstrat ca atunci cand joci din placere, fara presiunea rezultatului, victoria nu se poate lasa mult asteptata. Alin Vlad – Antoine Paussin 2-0, iar francezul s-a intors acasa doar trofeul cuvenit locului III. „Cred ca in seara asta o sa dorm la hotel!”, s-a autoironizat Antoine, nedumerit ca un practicant de squash cu cateva luni de practica la activ l-a putut invinge. De altfel, masivul Alin Vlad i-a batut, pe rand, pe toti francezii inscrisi in concurs, in finala trecand tot cu 2-0 de agilul Eddy Debard. „Am inceput sa practic acest sport in toamna anului trecut, dupa deschiderea primei sali de squash din oras. Nu ma asteptam sa castig, stiam ca francezii sunt foarte experimentati, ca joaca de multi ani, dar astazi mi-a iesit totul”, a declarat Alin Vlad la finalul competitiei, fara sa scoata o vorba despre faptul ca meciurile au fost atat de dure incat unul dintre concurenti, Niks, si-a distrus efectiv racheta.

O supriza de proportii ne-a oferit si intrecerea rezervata incepatorilor. in finala disputata aproape de ora 22, Gabriela Tilinca, medic primar ginecolog, l-a invins fara drept de apel pe mai vigurosul Calin Maier. Scor final 2-0. „Joc squash de doua ori pe saptamana, atunci cand imi permite timpul liber, mai cu seama ca practic si karatele, si tenisul de camp. imi place acest sport pentru ca, intr-o ora de joc intens, poti sa arzi pana la 1000 de calorii. in seara aceasta cred ca m-am autodepasit!”, a recunoscut, la finalul intrecerii, dr. Gabriela Tilinca. Dupa o zi de meciuri care mai de care mai spectaculoase, organizatorul Cupei Primaverii la squash, Sandu Benga, s-a declarat multumit. „Gratie acestui tip de intreceri, squash-ul are sansa unei promovari mai rapide. Dupa succesul acestei editii a Cupei Primaverii, ne gandim sa organizam cate un asemenea concurs in fiecare anotimp”, ne-a declarat Sandu Benga, convins ca jucatorii de squash din Franta, care au dat navala la sala imediat dupa deschiderea oficiala din toamna anului trecut, au un rol important in popularizarea acestui sport in capitala Banatului.

La prima editie a Cupei Primaverii la squash s-au inscris 23 de jucatori, printre care si cinci reprezentante ale sexului frumos…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


    Pareri

  1. Doamna doctor joaca squash? O mare surpriza! Sper sa ia centura neagra si la acest sport de contact paleta – minge

  2. Pe Romani ii sperie efectiv notiunea de „strain”. Am dovedit a nu stiu cata oara ca putem fi mai buni ca ei, in orice domeniu.

  3. Squasul e mult mai dur si epuizant decat badmintonul! Asa se explica de ce Ema Avramut, campioana la badminton, nu a ajuns decat in faza optimilor, desi are un plasament si o elasticitate deosebite. Felicitari organizatorilor!

  4. He he, Squas se juca la sfaristul anilor 90 in Timisoara, la club Vanc

  5. Squash se joaca toata vara, in spatele blocurilor! Pentru ca o minge lovita de peretele blocului, iar si iar, in ciuda inconfortului provocat vecinilor, se numeste squash improvizat