Cum se preda si cum se invata istoria? Atelier pentru formarea mediatorilor culturali la Timisoara

TIMISOARA. Primul atelier pentru formarea mediatorilor culturali din acest an se va desfasura in luna martie.

CITESTE SI: ‘Soferi din Timisoara, va multumim’. In cat timp ajunge ambulanta la oamenii aflati in suferinta 

O noua sesiune de formare, in domeniul istoriei, dedicata mediatorilor culturali, va fi lansata de catre Asociatia Timisoara 2021, impreuna cu Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura.

Concret, este vorba despre o sesiune de formare dedicata deprinderii unor noi metode, tehnici si ablitati de interpretare a istoriei cu si pentru public.

Istoria la timpul prezent// Cum predam, cum invatam istoria? incepe pe 23 martie, iar evenimentul se adreseaza specialistilor din muzee, profesorilor, educatorilor, invatatorilor si mediatorilor culturali activi in muzee, sau scoli, programe after-school, centre comunitare, servicii sociale pentru copii, tineret sau seniori.

Formatori in cadrul acestui atelier vor fi Anamaria Altmann (AU)- mediator muzeal cu o vasta experienta si colaborator al mai multor muzee vieneze, implicata in formarea si testarea personalului de mediere culturala si Codruta Cruceanu (RO) care, de peste 30 de ani, s-a dedicat activitatilor de mediere culturala la Muzeul National de Arta al Romaniei, la British Council Romania, precum si in cadrul unor proiecte nationale si internationale.

Potrivit Asociatiei Timisoara 2021, atelierul are menirea sa ajute la descoperirea comorilor ‘ascunse’ in locuri, obiecte sau cladiri care a caror poveste este nevazuta si poate nestiuta de multa lume.

Participarea la sesiunea de formare este gratuita, iar inscrierea se face pe baza completarii unui formular pe care il puteti gasi aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.