Cum s-a desfasurat prima zi a Festivalului Dramaturgiei romanesti la Timisoara

TIMISOARA. Joi a fost o zi a emotiilor si a intalnirilor dintre oameni pe care ii reunesc in egala masura ideile inalte, teatrul si speranta ca munca lor este in folosul societatii. Dincolo de orice fel de frontiere, prin colaborari punctuale si comunicare, valorificand punctele comune si fructificand diferentele, putem cladi o societate europeana. Acestea au fost, in rezumat, concluziile primei zile ale Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival, concluzii exprimate de cei care au organizat sau au sprijinit acest ambitios festival: Ada Hausvater, managerul Teatrului National, Nicolae Robu, primarul Timisoarei, Dubravka Vrgoć, presedintele European Theatre Convention si Beate Köhler, directorul Goethe Institut.

”Multumesc Ministerului Culturii, Primariei Timisoara si Consiliului Local Timisoara pentru ca au contribuit la finantarea festivalului. «The Art Of Ageing» – cu totii ne punem problema imbatranirii si cred ca de la varste foarte mici. Cu timpul, ea devine extrem de importanta si serioasa. Asa cum spunem ca in Romania a venit momentul sa vedem ce facem pentru tara noastra, probabil ca acelasi lucru va fi si pentru Europa” a precizat Ada Hausvater, managerul Teatrului National Timisoara.

Timisoara este, așa cum a punctat primarul urbei, Nicolae Robu, un oras deschis, un oras cu oameni care au disponibilitatea de a coopera: ”Felicit ETC pentru initiativa si pentru punerea ei in practica si adresez felicitari si multumiri Teatrului National din Timisoara, doamnei director Ada Hausvater, domnului director si tuturor celor opt teatre care dau viata proiectului. Sunt convins ca este o experienta aducatoare de mult castig pentru toti cei opt parteneri. Multumesc pentru oportunitatea de a invata impreuna cat mai multe lucruri. Patru teatre din Germania, doua din Romania, unul din Croatia si unul din Slovacia – iata un parteneriat pe care nu il putem intalni, din pacate, chiar la tot pasul”.

In zilele care vor urma, in cadrul Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival se vor juca spectacolele: FEN FIRES de Nino Haratischwili / Deutsches Theater din Berlin si Teatrul National Slovac din Bratislava (vineri, 17.04, ora 18.00, Sala 2, spectacol in germana si slovaca, cu supratitrare in engleza), I’M AFRAID WE KNOW EACH OTHER NOW de Ivor Martinić / Gavella Theatre, Zagreb (vineri, 17.04, ora 21.00, Sala Mare, spectacol in croata, cu supratitrare in engleza), acelasi text fiind subiectul unui spectacol complet diferit, prezentat de Theater und Orchestra Heidelberg (sambata, 18.04, ora 18.00, spectacol in germana, cu supratitrare in engleza).

Biletele se pot achizitiona de la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti” , str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic), de marti pana duminica intre orele 11 si 19, sau online, pe www.tntimisoara.com.

Sursa foto: Adrian Piclisan

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.