Cum poti slabi mai bine de 2 kilograme in cinci zile? Foarte simplu si la indeamana!

Specialistii in nutritie sustin ca poti slabi peste doua kilograme in cinci zile fara sa apelezi la diete drastice, pastile de slabit sau exercitii fizice chinuitoare. Poti consuma alimente care iti plac si poti face exercitii pentru o perioada de timp rezonabila, potrivit Total Beauty.

Iata mai jos o serie de sfaturi a caror aplicare te ajuta sa slabesti rapid, fara prea mari eforturi:

Redu cantitatea de sare consumata

Potrivit unui raport publicat de Centrul American pentru Preventia si Controlul Bolilor, 75% din cantitatea de sare consumata de americani este adaugata produselor in timpul procesarii sau pe durata pregatirii meselor servite la restaurant. Numai 25% din cantitatea de sare consumata de americani este adaugata la masa in timpul procesului de gatire. Situatia este similara si in cazul altor tari, noteaza Ziare.com.

Reducerea cantitatii de sare din alimentatie ajuta foarte mult persoanele care vor sa slabeasca, diminuand in acelasi timp si balonarea. Pentru a elimina excesul de sare, se recomanda consumul a mai putin de 500 miligrame de sare pe zi.

O serie de alimente aparent sanatoase, precum cerealele, branza de vaci si chiar mixurile de legume congelate contin cantitati ridicate de sare. Aceste alimente pot fi inlocuite cu terciul de ovaz, iaurtul grecesc si legumele proaspete.

Iti oferim un pont pentru eliminarea sarii din organism: consuma cat mai mult potasiu. Cu cat este mai mare cantitatea de potasiu consumata, cu atat poti scapa mai repede de sarea din organism.

Printre alimentele foarte bogate in potasiu sunt cartofii dulci, nuca de cocos, caisele, bananele, pepenele galben, smochinele si portocalele.

Asigura-te ca ai un tranzit intestinal sanatos

Eliminarea mancarii din organism prin metode naturale (fara a folosi laxative) constituie cea mai buna metoda pentru o stare de bine generala.

Pentru asta, in primul rand, se recomanda consumul de fibre. Cantitatea ideala este intre 35 si 40 de grame de fibre solubile si insolubile, acestea ajutandu-te sa arati ca si cum ai avea cu doua kilograme mai putin.

Ambele tipuri de fibre sunt la fel de importante pentru digestie, prevenind in acelasi timp bolile de inima, diabetul, obezitatea si constipatia.

Fibrele solubile se gasesc in plantele consumate – sunt partile care trec prin sistemul digestiv nedigerate, intarziind golirea stomacului si dand senzatia de satietate. Aceste fibre se gasesc in fulgii de ovaz, legume, orz, mere, pere si seminte de in.

Fibrele insolubile au un efect laxativ. Acestea trec prin tractul gastrointestinal relativ intacte si grabesc tranzitul mancarii. Acest tip de fibre se gaseste in cereale si legume, precum graul integral, cerealele integrale (orzul si orezul brun), dovlecel, broccoli, morcovi, legume cu frunze inchise la culoare si boabele de struguri.

Suplimentele luate pe parcursul zilei pot avea un efect benefic asupra tranzitului intestinal – enzimele digestive luate cu 30 de minute dupa masa ajuta digestia, iar probioticele administrate la 30 de minute dupa masa ajuta la dobandirea unui tranzit intestinal sanatos.

Si magneziul chelat, administrat inainte de culcare, are un efect benefic asupra aparatului digestiv.

In plus, un pahar de apa calda cu lamaie, luat dimineata sau seara, ajuta la conservarea probioticelor naturale si activeaza enzimele digestive.

Consuma numai alimente integrale

Nutritionistii recomanda consumul de alimente integrale atat pentru o buna stare a sanatatii, dar si ca pe o solutie de a pierde kilograme. Daca organismul primeste mancare pe care o recunoaste ca fiind sanatoasa, o va digera si metaboliza mult mai usor.

Daca mancarea nu este naturala, nu o manca! Consuma cereale integrale, fructe, produse lactate si legume cu amidon. In ceea ce priveste proteinele, poti consuma fasole, carne, peste de apa rece, pui si oua. Printre mancarurile sanatoase se numara si alunele, semintele si uleiurile de rapita, de masline si de canepa.

Alege mancaruri amare

O alta metoda de a slabi rapid doua kilograme este reprezentata de includerea in alimentatie a unor mancaruri cu gust amar la cele trei mese principale ale zilei. Este vorba de nap, rucola, masline, migdale, miso (preparat japonez), varza furajera, frunze de mustar, ridichi, frunze de papadie si radicchio (sortiment de cicoare rosie).

„Gustul este unul dintre cele cinci simturi ale corpului, iar gustul amar actioneaza asupra corpului nostru ca un catalizator”, spune Stephan Dorlandt, nutritionist la o clinica din Los Angeles.

Mancarea cu gust amar stimuleaza saliva, sucul gastric si secretia biliara. Aceste reactii intensifica procesul de digestie, ard grasimile, detoxifica ficatul si vezica biliara, previn constipatia si reduc pofta de zahar.

Alimentele cu gust amar se numara printre produsele cu cea mai mare cantitate de vitamine si minerale (au vitamina A, potasiu, magneziu, vitamina K, vitamina B1, calciu si clorofila).

Si asa numitele „aperitive” (bauturile servite in mod traditional inainte de mesele fastuoase) sunt amare, expertii in nutritie recomandand si consumul moderat al acestora.

Citeste mai multe aici!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.