Cum arata noua poarta de intrare in Timisoara, de pe Calea Lugojului? Incep lucrarile la alta! FOTO!

TIMISOARA. „Timisoara, orasul declansarii Revolutiei romane din decembrie 1989”! Asta scrie pe noua poarta de intrare in capitala Banatului. Aceasta cu toate ca primarul Nicolae Robu anuntase ca va pune un alt text pe ea: „Timisoara, orasul initierii Revolutiei romane anticomuniste din 1989”.

Lucrarile pornite la inceputul lunii mai sunt aproape gata si putem admira deja intrarea de pe Calea Lugojului.

Daca va asteptati sa vedeti o intrare mov in Timisoara, ar trebui sa stiti din start ca oficialii primariei au ales sa o faca… gri. Lucrarea este aproape gata, mai sunt doar cateva detalii de pus la punct. In dreptul numelui se afla steagul Uniunii Europene, dar si steagul Romaniei, iar intr-o parte au fost trecute orasele infratite ale capitalei Banatului.

lucrari poarta intrare lugojului (1)

Muncitorii firmei Stareto SRL, care a primit prin incredintare directa lucrarea, au demontat structura veche, au facut interventii pe consolele verticale, dar si pe grinda metalica orizonata. Practic, au reparat intreaga structura. Poarta de intrare de pe Calea Lugojului va avea si sistem de iluminat, dupa spusele purtatorului de cuvant al Primariei Timisoara, Alina Pintilie.

Aproape 56.000 de euro investeste Primaria Timisoara in prima poarta complet refacuta. Municipalitatea a primit si o sponsorizare pentru aceste lucrari: 20.000 de lei, atat pentru intrarea de pe Calea Lugojului, cat si pentru cea de pe Calea Aradului. In contractul de sponsorizare scrie foarte clar ca „portile nu vor fi marcate in niciun fel cu simbolurile sponsorilor”.

lucrari poarta intrare lugojului (3)

Primarul Timisoarei ne declara, la inceputul anului, ca e posibil ca anul acesta sa inceapa lucrarile si la intrarea de pe Calea Aradului. Iata ca, saptamana viitoare, muncitorii se vor muta la intrarea de pe Aradului, pentru a o pune la punct si pe aceea.

Cel mai probabil lucrarea va fi executata de aceeasi firma. In bugetul orasului de anul acesta au fost pusi deoparte 700.000 de lei, adica aproape 160.000 de euro, pentru modernizarea portilor de intrare in oras.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Intrigant! Dacă limba noastră mamă, conține diacritice, de ce nu se folosesc? Să înțeleg ca edili și mai marii, nu cunosc limba română?! De ce să ne batem joc de limba noastră? Mă intrigă la maxim atunci când văd că nu se scrie corect, mai ales când vine vorba de imaginea publică, reclamă, publicitate ș.a.m.d.
    TIMISOARA nu există, există TIMIȘOARA! și nu există ,,…Revoluției romane” ci române, oameni buni.
    Mi se pare o mare lipsă de respect și de caracter.

  2. sau de cultura ( a se citi scoala)?…

  3. Ar fi potrivit un „Bine venirati !” la intrare :))) . Sa se simta bine si populatia majoritara ce a ocupat orasul.Banatanii am devenit minoritari oricum.

    • „BINE VENIRĂȚI” :))) TARE DE TOT! Referitor la ocuparea orașului, fără supărare: Timișoara nu a aparținut bănățenilor români și nici nu a fost creația lor, ci a arhitecților și meseriașilor austrieci și unguri. Românii au fost minoritari în Timișoara. Timișoara = Banat a fost doar o suprapunere geografică. După Marea Unire orașul a început să fie populat masiv și de bănățenii români, în anii 1940 au venit mulți refugiați basarabeni iar după anii 1960 a început și avântul industriei socialiste care a produs invazia de olteni, moldoveni și ardeleni. După anii 199+, odată cu avântul hipermarketurilor și multinaționalelor a început noul val de invazie oltenească, de data aceasta mai „virulent”, care caută cu înverșunare joburi de șefi, oriunde, cu orice preț și atitudine. Un fenomen interesant apărut relativ recent: la multe hypermarketuri „invadate” de angajați olteni clienții nu prea mai sunt salutați la casele de marcat, nu li se mai spune clar și deschis „Bună ziua” și „Mulțumesc”. Poate mi se pare mie. Testați și voi 😉

  4. Foarte bine, era si timpul sa se refaca intrarile in Timisoara. Ar trebui sa prevada si un post de paznic antigraffiti la fiecare intrare altfel in cateva luni totul va fi mazgalit pana sus in varf de panou.

  5. O poartă care la un vânt puternic a făcut o victimă.

  6. Cat o sa coste acum una nou, nouta? atata timp cat au dat 60.000€ ptr vopsit, consolidare si schimbat literele iar la primul vant s-a prabusit! In puscarie cu voi!!!