Noutati :

Consumul de carburant, in cadere libera! Transportatorii prefera sa alimenteze in afara tarii

24 septembrie, 2014 - 06:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
2

Lacomia statului si lipsa de viziune a politicilor fiscale au dus la o crestere peste masura a accizei pe carburant, motiv pentru care transportatorii decis sa alimenteze mai putin in tara si mai mult in strainatate.

Potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), incasarile din acciza pe carburant au scazut in al doilea trimestru fata de primul trimestru din 2014, cu 387 milioane de lei.

Reducerea incasarilor are o singura explicatie: consumul de carburanti s-a diminuat, scrie capital.ro, fapt confirmat si de Institutul National de Statistica.

Marii transportatori au declarat ca s-au reorientat catre state in care preturile sunt mai mici decat in Romania. Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a estimat ca aproximativ 70% din necesarul de carburanti al companiilor poate fi cumparat din alte tari ale Uniunii Europene.

Operatorii de transport platesc pentru carburanti mai putin decat in Romania, atat datorita diferentei de preturi la pompa, cat si datorita nefacturarii TVA de 24%, care este a treia cea mai mare cota din Uniunea Europeana. In plus, ei au posibilitatea sa ceara recuperarea partiala a accizelor din statele respective.

Mai multe detalii pe capital.ro

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. HAHA!
    BRAVO PONTA

  2. Mai intai ne anunta ca avem cea mai mare crestere economica din UE . Dupa care , mareste acciza la carburanti . Dar tot nu ajunge , dupa putin timp baga si taxa pe stilp !. Ponta , sa te fu.t si pe tine si pe cine te-o vota !.