Noutati :

Consiliul Natinal de Etica a stabilit: Codruta Kovesi n-a plagiat!

2 august, 2012 - 07:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Consiliul National de Etica (CNE) a decis ca procurorul general Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat. Membrii Consiliului au luat aceasta hotarare dupa evaluarea de la sfarsitul lunii iulie facuta de expertii tehnici ai CNE.

In sedinta a fost asigurat cvorumul necesar, iar decizia a fost luata cu unanimitate de voturi. Expertii tehnici ai CNE au stabilit, in 27 iulie, ca procurorul general Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat. Potrivit reprezentantilor CNE, expertii au luat relativ usor aceasta decizie, intrucat documentele prezentate erau foarte clare care in sensul ca teza de doctorat nu contine elemente de plagiat.

Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica (ANCS), institutie pe langa care functioneaza CNE, precizase anterior, in aceeasi zi, ca procurorul general a adus la Consiliu probe suficiente si convingatoare pentru a nu fi nevoie sa i se solicite documente suplimentare. Kovesi a fost audiata la CNE, tot in 27 iulie, in cazul sesizarii de plagiat privind lucrarea sa de doctorat, ea declarand ca a adus argumente si a prezentat probe care dovedesc faptul ca nu a plagiat, iar un verdict nu poate fi decat in acest sens.

Afla mai multe pe www.realitatea.net.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor