Noutati :

Concursurile pentru directori de scoli, la fel ca cele pentru elevi. Cum se vor desfasura examenele?

20 septembrie, 2016 - 10:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Dascalii care vor participa la concursurile pentru posturile de director de unitati de invatamant vor fi testati in aceleasi conditii ca si elevii. Mai exact, concursurile vor fi monitorizate audio-video.

„Vom avea centru de examen, comisie de concurs si supraveghere audio-video. Foarte multe mesaje pe care le-am primit in aceasta perioada erau mesaje care sustineau ideea ca exista posibilitatea ca acest concurs sa fie viciat si ne solicitau sa avem inregistrari audio-video si sa tratam acest examen exact cum tratam si examenele pentru elevi. Interviu si proba de evaluare a CV-ului — si la aceste probe vor fi monitorizari audio-video. Tot acest proces de concurs va fi monitorizat de catre reprezentantii ministerului. In fiecare centru de examen vor fi trimisi monitori din partea Ministerului Educatiei, tocmai pentru a asigura legalitatea acestui concurs, pentru a asigura pe toti concurentii ca ne dorim sa realizam un concurs pentru profesionalizarea functiei de director”, a explicat Monica Anisie, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Comisiile de concurs vor fi compuse dintr-un reprezentant al inspectoratului scolar, doua cadre didactice desemnate de catre consiliul de administratie al fiecarei scoli si doi reprezentanti ai autoritatilor locale.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

 

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor