Concurs pentru studenti, la Universitatea Politehnica Timisoara. Cand are loc ‘Interactiv Multimedia Student Contest’?

TIMISOARA. Studentii se intec, la Universitatea Politehnica Timisoara. Vineri, in 24 iunie 2016, UPT, prin Centrul Multimedia, organizeaza concursul Studentesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a III-a editie, Interactive Digital Media Student Contest este o competitie studenteasca ce isi propune sa stimuleze creativitatea si spiritul de competitie in domeniul multimedia. Concursul se adreseaza studentilor de nivel licenta, master si doctorat de la universitati din Romania si din strainatate. Studentii au ocazia sa isi prezinte cele mai interesante proiecte, dar si sa interactioneze direct cu reprezentanti ai mediul economic, posibili angajatori ai participantilor. Proiectele prezentate pot fi proiecte de diploma sau dizertatie, dar si proiecte realizate de catre studenti in afara procesului educational.

Concursul se va desfasura pe mai multe sectiuni, dintre care:

– Dezvoltare Web / Web Development – aplicatii web, pe o tema de actualitate, de orice tip si format
– Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicatii mobile care utilizeaza orice arhitectura de calcul si pentru orice platforma
– Productie Audio-Video / Audio-Video production – materiale apartinand unuia din genurile de productii audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animatii video, timelapse, efecte speciale / trucaje
– Design grafic / Graphic Design – productii proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afis / poster, brosura / leaflet, coperta, elemente de identitate vizuala, imagini digitale prelucrate.

Concursul se va desfasura prin inscrierea online, in perioada 1 iunie – 24 iunie 2016, iar in data de 24 iunie, incepand cu ora 10, va avea loc sustinerea proiectului realizat in fata juriului si a celorlalti participanti, dar si jurizarea si premierea, in Sala multifunctionala a Bibliotecii UPT.

„Suntem bucurosi sa organizam cea de-a treia editie a concursului studentesc Interactive Digital Media, mai ales dupa experientele extrem de interesante de la editiile anterioare. In ultimii ani, dezvoltarea de aplicatii interactive a devenit o parte integranta a educatiei in domeniul multimedia, in special in cadrul programului de Master in Tehnologii Multimedia al UPT. Competitia reprezinta un prilej important pentru studentii pasionati de multimedia, de tehnologiile interactive, web si mobile, atat prin deschiderea fata de angajatorii din domeniu, cat si prin premiile atractive pe care le pune la dispozitie”, a declarat prof.dr.ing. Radu Vasiu, Directorul Centrului Multimedia.

Juriul va fi format din specialisti ai Universitatii Politehnica din Timisoara si reprezentanti ai firmelor partenere. Partenerii IDMSC 2016 ofera premii substantiale, precum tablete, monitoare, smartphone-uri, acces la baze de date si cursuri online: Movidius, Océ Software Romania, New Haircut, Safefleet.

Pentru orice informatii suplimentare: Prof.dr.ing. Radu Vasiu, [email protected] sau online aici.

Centrul de Cercetari Multimedia (infiintat in 1996), desfasoara activitati educationale, de cercetare si inovare in contextul tehnologiilor informationale si de comunicare, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici si tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentata Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT si multimedia, Tehnologii educationale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfasoara activitati de sustinere a antreprenoriatului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) si organizeaza anual concursul studentesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia sustine specializarile educationale la nivel de licenta dar si la MASTER in Tehnologii Multimedia si Tehnologii, sisteme si aplicatii pentru eActivitati (e-media, e-afaceri, e-sanatate, e-guvernare).

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.