Comuna din Banat care a mers singura sa-si promoveze frumusetile la cel mai mare targ de turism din lume

Are locuri de o rara frumusete si, in vecinatate, o multime de alte atractii turistice pe care s-a dus sa le arate lumii intregi. O comuna din Banat a mers pe propriile forte la cel mai mare targ de turism din lume, la Berlin.

CITESTE SI: Cat de tare seamana cea mai spectaculoasa cale ferata din Romania, aflata in Banat, cu Semmeringul din Austria! FOTO! 

Este vorba de comuna Eftimie Murgu, de pe Valea Rudariei, care s-a prezentat, intre 8 si 12 martie, la „Interntionale Tourismus Börse/ITB”, cel mai mare targ de profil, unde pe 160.000 mp au venit 7000 de expozanti din aproape toate colturile lumii. Pragul acestui targ a fost trecut de o jumatate de milion de vizitatori.

Romania a avut la Berlin propriul un stand de prezentare, iar comuna Eftimie Murgu din Caras Severin a avut si ea unul, la care i-a imbiat pe reprezentantii agentiilor de turism ori simpli vizitatori sa vina in Banat sa vada morile de apa de la Rudarie, sa colinde Clisura Dunarii si sa faca o plimbare cu Semmeringul Banatean, de la Oravita la Anina.

La Berlin am trimis o echipa de cinci oameni din Primarie, care au prezentat produse traditionale din comuna: rachie, branza, faina de malai, desigur, macinata la vechile noastre mori de apa, otet de prune, dulceturi. Am avut si pliante, in care am promovat atat Rudaria, cat si intregul judet Caras-Severin, in special partea montana, Clisura Dunarii si calea ferata Oravita-Anina. Toata oferta noastra s-a bucurat de mare atentie. Consider ca n-am fost degeba la Berlin, dimpotriva, a fost un succes si vom continua actiunile noastre de promovare. Si nu numai de promovare, avem in derulare proiecte care sa transforme Rudaria intr-o zona de atractie turistica”, a spus pentru argument-cs.ro Mihai Vladia, primarul comunei Eftimie Murgu.

Participarea la targul de turism s-a facut pe banii primariei si cu mult voluntariat si bunavointa din partea partenerilor care au sustinut demersul.

La Berlin s-a promovat si campingul Rudendorf, ce se deschide la sfarsitul lunii mai, festivalurile din toamna, turismul eco si de agrement in zona montana.

Este o premiera ca o comuna caraseana sa participe in nume propriu la un eveniment de o asemenea anvergura.

In 2016 Rudaria a inceput elaborarea unei strategii de promovare, de transformare a acestei localitati intr-o destinatie de vacanta in care se impletesc natura, cele 22 de morile de apa, festivalurile traditionale si bunatatile traditionale specifice Vaii Almajului.

Mai multe AICI!

CITESTE SI: Banatenii isi repara singuri, pe datorie, Morile de apa de la Rudaria, distruse de viitura. Guvernul le-a dat cu flit. FOTO!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Initiativa si actiune laudabila. Prosperitate prin munca. Dumnezeu sa va ajute!

  2. In Romanica psd=izata mai exista oameni normali,care gandesc???????Doamne ajuta=ne sa fie tot mai multi romani lucizi!Bravo caraseni,nu va lasati!La urma urmei,Banatul e totusi..BANAT!!!!!

  3. Sigur ca ma bucura acest fapt eu fiind rudareanca si stiu ce fel de consateni am, dar ma doare ca un drum judetean de 6 km Prilipeti – Eftimie Murgu este un dezastru si Consiliului Judetean CS nu-i pasa de acest fapt. Cum sa vina turistii si sa isi rupa masinile pe acest drum ?

  4. Am fost si de frica sa nu stric masina am facut cale intoarsa de la prima fantana.Puteti merge sa promovati ori unde in lume prima data faceti drumuri sa putem admira frumusetile locului.

  5. Am fost de 2 ori,dar drumul este jalnic si in plus de ce nu se promoveaza ei la ei in sat.O singura moara a fost functionala si se macina porumb,dar nu am vazut langa mori nici un restaurant sau o terasa cu specific romanesc.Nu am vazut nici o mamaliga cu carnati,oua si muraturi specifice taranului roman in schimb am vazut o terasa unde se servea pizza.Este jalnic ce se intampla in Romania.

  6. INSEAMNA CA NU AI CERUT MENIUL TRADITIONAL…NU UNSEAMNA CA NU ESTE ….MAMALIGA,,CARNATI, OUA BRANZA FRIPTA, GOGOSI…SI DACA TE UITA-I MAI ATENT VEDEA-I NU NUMAI O TERASA CI SI UN RESTAURANT CU SPECIFIC ROMANESC…DATA VIITOARE ESTI POFTIT TU SI PRIETENII TAI LA UN MENIU SPECIFIC ROMANESC.