CJAS Timis anunta modificarile contractului-cadru si cum se face decontarea prescriptiei medicale electronice

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis anunta ca valoarea punctelor „per capita” si pe serviciu medical au fost majorate pentru a doua jumatate a anului 2012. CJAS Timis explica si cum se face decontarea retelor electronice.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis anunta furnizorii de servicii medicale, dispozitive medicale, medicamente si materiale sanitare cu care are incheiate contracte despre noile modificari si completari aduse contractului – cadru: au fost stabilite valorile punctelor din asistenta medicala primara, pentru semestrul II al anului 2012.

Potrivit acestor modificari, valoarea punctelor „per capita” si pe serviciu medical au fost majorate. Astfel, valoarea punctului „per capita” a fost majorat de la 3 lei, in semestrul I 2012, la 3,5 lei pentru semestrul II, iar valoarea punctului pe serviciu medical a fost majorat de la 1,8 lei la 1,9 lei.

Plata serviciului de prescriere a retetei electronice
Furnizorii de servicii medicale si medicamente care au incheiate contracte cu casele de asigurari de sanatate au obligatia de a utiliza, incepand cu 1 iulie, prescriptia medicala electronica pentru medicamentele cu si fara contributie personala. In plus, acest tip de serviciu nou introdus va fi decontat, numai pentru al II-lea semestrul al anului 2012”, explica Oana Rachitan, purtatorul de cuvant al CJAS Timis.

Astfel, decontarea se face in felul urmator: – pentru medicii de familie:

100 de lei pentru recomandarea prescriptiei medicale electronice on-line si off-line / medic cu lista proprie de asigurati, pentru un procent ce reprezinta peste 70% din numarul total de retete electronice eliberate in acea luna;
50 de lei, in cazul in care, procentul retetelor electronice este cuprins intre 50% si 70% din numarul total al retetelor prescrise in luna respectiva.

– pentru medicii din ambulatoriul de specialitate – specialitati clinice, inclusiv recuperare, medicina fizica si balneologie precum si medicina dentara:

1. Pentru medicii prescriptori cu program de lucru mai mare sau egal cu 35 de ore/ saptamana: pentru recomandarea prescriptiei medicale electronice on-line si off-line / medic cu lista proprie de asigurati, pentru un procent ce reprezinta peste 70% din numarul total de retete electronice eliberate in acea luna – 100 de lei;
daca procentul retetelor electronice este cuprins intre 50% si 70% din numarul total de retete prescrise in luna respectiva –  50 de lei.

2. pentru medicii prescriptori cu program de lucru cuprins intre 17,5 ore inclusiv si 35 de ore/ saptamana: pentru un procent ce reprezinta peste 70% din numarul total de retete electronice eliberate in acea luna – 60 de lei;
pentru un numar de prescriptii electronice reprezentand intre 50% si 70% din numarul total al retetelor prescrise in luna respectiva – 30 de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.