Cine a fost lovit de schimbarea algoritmului de cautare de catre motorul Google?

La finalul lunii februarie, Google anunta ca va face modificari in privinta algoritmului sau de cautare si a declarat razboi agregatoarelor de continut editorial, care nu au continut propriu. Au inceput deja sa apara primele schimbari.

Prima victima importanta a noului algoritm a fost grupul Demand Media, una dintre cele mai cunoscute „ferme de continut” din America.

Conform unor informatii aparute pe site-ul publicatiie Forbes, in urma unui studiu realizat de Experian Hitwise, s-a descoperit ca traficul site-urilor Demand Media prezinta mai putini utilizatori veniti din Google, dupa ce a motorul de cautare a implementat noul update pentru algoritm, numit „Panda”.

Hitwise a urmarit site-urile accesate de utilizatori imediat dupa Google.com. Astfel, in primele doua saptamani din ianuarie, 0,57% dintre utilizatorii care paraseau google.com intrau pe un site detinut de Demand Media, acelasi nivel inregistrat si la finalul lui februarie, cand au avut loc modificarile.

La mijlocul lunii aprilie, scriu cei de la Forbes, situatia a inceput sa se schimbe dupa ce Panda a inceput sa lucreze la parametrii intregi. La 16 aprilie, doar 0,34% dintre utilizatorii care paraseau google.com intrau pe un site Demand Media, ceea ce inseamna o scadere de 40% fata de inceputul anului.

Unele site-uri precum answerbag.com au inregistrat pierderi din Google chiar de 80%. eHow.com, cel mai cunoscut site al Demand Media, a cunoscut o scadere de 29%.

Alte ferme de continut au inregistrat de asemenea scaderi ale utilizatorilor veniţi din Google: Mahalo, scadere de 78%, Associate Content 61% si Examiner.com cu 51%.

Intr-o postare pe blogul oficial, Amit Singhal si Matt Cutts, ingineri de software de la Google, scriau ca noul algoritm este realizat pentru a reduce rankingul pentru site-urile de slaba calitate, site-uri care nu aduc valoare adaugata pentru cititori si care au continut copiat de la alte site-uri.

„In acelasi timp, vom imbunatati rankingul pentru site-urile de buna calitate, care au continut util si relevant pentru cititori, precum informatiile aparute in urma investigatiilor sau analizele gandite”, aratau acestia.

„Credem ca noua modificare a algoritmului este un pas mare in directia buna, in scopul de a-i ajuta pe oameni sa gaseasca o mai buna calitate in cautarile lor de pe Google”, se arata pe blogul oficial al motorului de cautare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.