Centrul de calitate al vinurilor romanesti s-a mutat in Banat

Medalii de aur, argint si bronz pentru vinurile de la Cramele Recas in 2010. Distinctiile s-au acordat la concursurile nationale, dar si la cele internationale. Bilantul pentru anul care se incheie a aratat ca exporturile de vinuri recasene au crescut cu 40%, spune directorul Ioan Georgiu.

Anul 2010 a fost unul foarte bun pentru Cramele Recas. Pe langa investitiile de peste 8 milioane de euro, bani folositi pentru retehnologizare, s-au castigat si foarte multe medalii. La concursurile nationale de vinuri s-au obtinut 9 medalii de aur si 21 de medalii de argint. Concursurile internationale, organizate la Paris, Palermo si Neustadt au mai adus 5 medalii de aur, 4 medalii de argint si 15 medalii de bronz. „In Romania sunt 190.000 hectare de vie. La Recas avem 900 de hectare, deci 5% din suprafata cultivata cu vie din Romania este la Recas. La concursul de la Palermo, vinurile romanesti au obtinut 4 medalii de aur, doua dintre ele fiind ale vinului de Recas. Putem spune ca centrul de calitate al vinurilor romanesti s-a mutat in Banat„, a spus directorul Ioan Georgiu, unul dintre actionarii de la Cramele Recas.

Un site de specialitate dedicat vinurilor a acordat si alte distinctii importante: Chardonnay Limited Released Cocosul 2009 al Cramelor Recas a fost declarat de catre specialistii eonologi drept „vinul anului”, iar Cramele Recas – producatorul anului. In ceea ce priveste raportul calitate – pret, premiul a fost luat tot de un vin de Recas – Chardonnay Frunza 2009. „Noi avem frunza (n.r. brandul de tara ales de ministerul condus de Elena Udrea) de anul trecut. Exportam Frunza in Anglia si SUA, peste un milion de sticle. In ianuarie 2011 avem o comanda din Anglia de peste 500.000 de sticle„, a spus Georgiu. Acest vin are un pret de raft in Romania de 11,3 lei, dar nu se gaseste decat la o singura retea de supermarketuri din tara. In Anglia, Frunza se comercializeaza cu 4 lire sterline.

Investitorii de la Recas se vor extinde si in Arad, anul viitor, dupa ce au cumparat 22 de hectare de vie la Minis. „Vom produce Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet„, a precizat Georgiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.