Cel mai spectaculos business hub din Timisoara – singurul imobil office cu galerie de arta urbana pe casa scarilor. Surpriza Vox Technology Park

TIMISOARA. Proiectul imobiliar inovativ de 30 de milioane de euro, ce-si va deschide in scurta vreme portile la Timisoara, va fi nu doar un reper de top al tehnologiei office.

Vox Technology Park, de pe Calea Torontalului, sparge toate barierele si vine cu inca o surpriza pentru cei care ii vor trece pragul.

Cea mai moderna cladire de birouri din intreg vestul tarii va fi un adevarat „oras in miscare”, in care dezvoltatorul, omul de afaceri Virgil Tornoreanu, a vrut sa ingemaneze in mod fericit facilitatile high tech cu puterea creatoare a celor ce vor deveni motorul care va duce businessul la alt nivel in Timisoara.

Asa s-a nascut o adevarata galerie de arta murala altfel in sanul tehnologiei.

Celor care vor munci in Vox Technology Park si vizitatorilor li se dezvaluie chiar de pe casa scarilor, de-a lungul celor 10 etaje, o alta dimensiune a orasului, in picturi și desene murale ale unor artiști/graff-ări români, pentru ca, odata ajunsi in varf, sa li se ofere o panorama spectaculoasa a unui oras aflat in plina expansiune.

Pentru a pune in practica ideea care i-a apartinut lui Vlad Vela, directorul Vox Technology Park, idee care adauga inca o nota de unicitate imobilului, a fost luata legatura cu un fost absolvent al Facultatii de Arte și Design din Timisoara, astazi artist, curator si galerist de succes la Bucuresti, pe nume Mihai Zgondoiu. Lui i-a incredintat ideea, iar acesta a fost doar inceputul unei noi povesti de succes marca Vox Technology.

Mihai Zgondoiu a fost desemnat curatorul si managerul de proiect, iar acesta si-a completat echipa cu inca 4 tineri talentati si o multime de ucenici.

El a denumit proiectul „Vox Grafitti Wall Mural” si tot el explica despre ce este vorba: „Am pus titlul aceasta pentru ca nu este vorba doar de grafitti, sau street-art. Este o combinatie de tehnici ce au la baza vopseaua lavabila și spray-ul, intr-un spațiu interior inedit. Nu stiu sa se mai fi facut asa ceva in Romania si la o scara atat de mare.

Cei patru artisti selectați sa realizeze acest proiect sunt: Irlo, Pisica Pătrată, Lux si Mircea Popescu, ultimii doi fiind timisoreni, iar Irlo viitor timisorean, el urmand sa se mute in orasul nostru, in primavara acestui an.

Sunt patru artisti diferiti ce lucreaza frecvent in zona street-art-ului: Irlo, Pisica Patrata, Lux si Mircea Popescu. Primii doi au lucrat in prima etapa a proiectului si au terminat cele doua scari cu 10 etaje, iar urmatorii doi lucreaza in momentul de fata la celelalte doua scari de 7 etaje. Fiecare artist e secondat de 5 ucenici/studenti in urma unui parteneriat cu Universitatea de Vest, Facultatea de Arte si Design, in care studentii, dincolo de faptul ca au parte de o experienta/practica inedita, sunt si platiti pentru munca lor. In total sunt 4 artisti, 20 de ucenici, si un artist-curator. Aceasta este echipa. Beneficiarul: Vox Technology Park”, a declarat artistul și curatorul Mihai Zgondoiu.

Suprafata zidurilor celor patru scari interioare ale cladirii de birouri este de aproximativ 3000 de metri patrati. Fiecare artist si-a creat propria lui poveste din personaje fantastice (sau nu), simboluri sau forme abstracte potrivite cu maiestrie pe zidul din beton aparent.

Este un plus de culoare, forma si concept adus acestei cladiri de inalta tehnologie. Am selectat artisti premium, pentru o cladire premium clasa A. Suprafata celor 4 scari interioare plus scarile ce coboara in parcarea subterana este de aproximativ 3000 de metri patrati, si ma refer aici doar la pereti. Irlo a pictat «Scara lui Iacob» in viziunea lui gnostica, Lux spray-aza forme si semne denumite «Broken Language», Mircea Popescu este alchimistul post-modern in «Laboratorul SCI FI», iar Pisica Patrata a integrat cateva zeci de pisici patrate in miezul cladirii denumite «Scara Pisicii». Provocarea pe care le-am oferit-o celor 4 street-artisti, personalități reconoscibile in lumea lor, a fost sa ilustreze un circuit/galerie vizuala in jurul scarilor interioare. Sunt convins ca va fi o traire inedită pentru fiecare vizitator.
Vreau sa obisnuiesc lumea cu experiențe noi din spectrul vizualului de care sa se bucure zilnic. Cred ca toti investitorii ar trebui sa isi aloce un procent din business-ul lor actului artistic, proiecte care sa implice artistii, mai ales că Timisoara urmeaza sa fie Capitala Culturala Europeana in 2021”, a mai spus Mihai Zgondoiu.

Pe peretii scarilor de la Vox Technology Park pot fi admirate elemente ezoterice, monitoare de calculator, cabluri, retele, extraterestri, pisici cu capul patrat si multe altele, intr-o forma complet iesita din tipare, ce creeaza o imagine de ansamblu absolut fascinanta.

In vizita facuta la cladirea Vox Technology Park, aflata pe Calea Torontalului din Timisoara, am intalnit doi dintre cei patru artisti, care munceau de zor la operele lor: Mircea Popescu si Lux. Cei doi ne-au vorbit cu pasiune despre proiectul lor.

E inedit pentru ca ai ocazia sa interactionezi cu un spatiu atipic. In spatiul de aici se merge pe contraste, intre prelucrat-neprelucrat, office… Contextul acesta e o noutate. Imi place sa imi schimb mediile de lucru. Imi place latura industriala, de aceea in compozitiile mele introduc tematica de genul acesta, cu elemente abstracte, cu lucruri care vin din universul meu personal. Tematica e «Laborator SCI-FI» si m-am gandit ca ar fi interesant de dialogat cu lumea digitala. Este cumva latura fantastica exploatata cu elemente care provin din mediul industrial. Incerc sa introduc geometrii imposibile”, ne-a povestit Mircea Popescu.

Eu tind sa lucrez la dimensiune mare, in general. O scara interioară e oarecum o premiera pentru mine, cel putin la dimensiunea asta. Lucrarea asta e interesanta pentru ca am libertatea de a face ce vreau. Pentru tematica aleasa, am facut o schita de elemente care formeaza un limbaj, apoi le combin cum consider eu. Lucrarea mea se invarte in jurul ideii de limbaj. Am presupus ca aceasta cladire va fi o cladire de birouri pentru oamenii din IT si ei vin dintr-o zona de limbaj. Lucrarea mea va fi o combinatie de elemente mai tehnice. O omogenizare a unor limbaje mai organice si mai digitale”, a povestit Lux.

In urma unei investitii de 30 de milioane de euro, cu o suprafata inchiriabila de 26.000 de metri patrati, Vox Technology Park se pregateste de inaugurare.

Vox Technology Park este unul din cele mai moderne proiecte de birouri din Romania, urmand sa ofere facilitati unice la nivel national, precum posibilitatea de identificare biometrica la accesul in cladire, locuri de parcare cu statii pentru incarcarea masinilor electrice si spatii pentru biciclete – urmand sa existe si dusuri la dispozitia viitorilor angajati – spatii comerciale si de servicii, food court si o sala de fitness.

Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului, face parte din grupul de companii Werk, care a dezvoltat in ultimii ani in Timisoara peste 800 de apartamente si zeci de mii de metri patrati de hale industriale, spatii hoteliere si de birouri.

Vox Technology Park va dispune de spatii de pana la 3.500 de metri patrati pe etaj, cea mai mare suprafata disponibila din oras, si va oferi o serie intreaga de facilitati, precum spatii comerciale si de servicii, mai multe sali de conferinte, restaurante, cafenea si o terasa suspendata la ultimul etaj.

De asemenea, Vox Technology Park va aduce pe piata si inovatii tehnologice unice pe plan local, precum posibilitatea de identificare biometrica la accesul in cladire prin tehnologia 4 Fingers Touchless ID, aceasta metoda urmand sa duca la maximizarea nivelului general de siguranta dar si la o monitorizare mai eficienta a angajatilor.

Omul de afaceri Virgil Tornoreanu detine si compania producatoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizeaza programe si aplicatii pentru companii internationale si diferite institutii publice si bancare din vestul Europei, precum Serviciul de Pasapoarte din Olanda, fiind si resellerul si service-ul autorizat Apple Vox Store in Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.