Cel mai apreciat circ contemporan din Europa vine la Timisoara cu doua spectacole gratuite

TIMISOARA. Circul contemporan Cirkus Cirkör vine pentru prima data in Romania, la Timisoara, dupa un succes imens inregistrat in Europa. Trupa de circ va sustine doua reprezentatii gratuite.

CITESTE SI: Sacosa plina cu bani, gasita in Piata Libertatii din Timisoara. Ce a urmat

Calatoria spre Timisoara 2021, Capitala Europeana a Culturii, incepe prin miracolul, emotia si ingeniozitatea circului contemporan. Cirkus Cirkör vine pentru prima data in Romania, dupa un succes imens inregistrat in Europa. Peste doua milioane de oameni au asistat pana acum la spectacolele Cirkus Cirkör, iar peste 400.000 de copii si tineri au facut, cu ajutorul lor, primii pasi in arta circului contemporan, prin atelierele organizate de compania artistica scandinava, se arata in comunicat.

Artistii Cirkus Cirkör vor ajunge la Timisoara cu spectacolul “LIMITS”, in 22 noiembrie avand programate doua reprezentatii gratuite pentru elevi si studenti, iar in 23, 24 si 25 noiembrie vor sustine trei spectacole publice pe baza de bilet, incepand cu ora 20.00.

CITESTE SI: Veste excelenta. Timisoara va avea clinica specializata in operatii pe inima la bebelusi si copii. De ce mai este nevoie

Spectacolele vor avea loc la Sala Sporturilor “Constantin Jude“ (Olimpia) – aleea F.C. Ripensia, nr.7, Timisoara.

Spectacolul “LIMITS“ este conceput si regizat de care Tilde Björfors, fondatorul si directorul artistic al Cirkus Cirkör. Cu o vasta experienta artistica, aceasta a pus in scena si alte spectacole de succes international ca Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown sau Inside out.

Presa internationala a descris in nenumarate randuri spectacolul “LIMITS” ca fiind ”o forma de arta infinita precum cerul, ce simbolizeaza ”echilibrul dintre viata si moartea cu care se lupta”, dar si ca “o exceptionala poezie de circ, pe o tema de maxim interes: migratia.”

CITESTE SI: Celebrul Costi de la Timisoara, reporter special, in direct de la un accident. Video amuzant 

Ne propunem sa atragem si sa angajam publicul local si regional in viata culturala a orasului Timisoara, prin variate forme de expresie ale culturii si artei. Prezenta Cirkus Cirkör este doar prima dintr-o serie de asemenea spectacole planificate in acest sens, prin care dorim sa utilizam circul contemporan ca pe o metoda de educatie non-formala, bazata pe pedagogie creativ-activa“, a declarat Simona Neumann, director executiv Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii.

Tinerii care vor fi invitati de Timisoara 2021 la spectacolele “LIMITS” din 22 noiembrie, vor avea oportunitatea de a experimenta cateva dintre elementele demonstrate de artisti. Pe parcursul saptamanii, vor avea loc ateliere de lucru pentru elevii de la scolile selectate in program, urmand ca in 25 noiembrie acestea sa fie deschise publicului larg.

CITESTE SI: 4 morti in accidente violente, pe soselele din Timis azi-noapte. Cinci copii au ramas orfani 

Artistii de la Cirkus Cirkör, cu o vasta experienta in initierea tinerilor in ceea ce inseamna arta circului contemporan, impreuna cu profesorii scolii de Circ din Timisoara vor coordona atelierele de lucru.

Seria de activitati desfasurate in perioada urmatoare in Timisoara sub conceptul creativ CIRC! va culmina in luna iulie 2018, cu primul festival de circ contemporan, unde timisorenii, turistii si invitatii vor impartasi o sarbatoare estivala a artelor circului, in parcuri, pe strazi si locuri mai putin cunoscute ale orasului.

Evenimentul este organizat de catre Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Inspectoratul scolar Judetean Timis, Teatrul National Timisoara si scoala de Circ Timisoara.  Preturile biletelor difera in functie de loc, de la 40 de lei la 100 de lei.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.