CCIA Timis lanseaza cursuri gratuite de calificare si recalificare in programe de formare profesionala continua

Young mother and her toddler girl playing together with finger toys

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in parteneriat cu Formazione Progresso SRL Constanta – leader de proiect, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea si Informati Italia, anunta inceperea procedurii de inscriere si selectie a persoanelor in vederea inceperii activitatii de formare profesionala, in cadrul Proiectului ”Salariatii romani calificati – Salariatii romani participa la cursuri de calificare / recalificare in programe de formare profesionala continua”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”.

Cursurile, atat cele teoretice cat si cele practice, sunt sustinute de lectori specializati si se deruleaza in domeniile: constructii, industria textila, industria alimentara, comert, turism.

La finalizarea cursurilor, participantii obtin o diploma acreditata de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscuta de Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii, eliberata sub forma unui Certificat de Absolvire.

Curs baby sitter, nivel 1, 25 de locuri
Curs ingrijitoare batrani la domiciliu, nivel 1, 25 de locuri
Curs lucrator in confectii piele si inlocuitori, nivel 1, 25 de locuri
Masinist la alte masini de transport pe orizontala si verticala – NC, nivel 1, 25 de locuri                         Lucrator instalator pentru constructii, nivel 1, 25 de locuri
Curs lucrator finisor pentru constructii, nivel 1, 25 de locuri
Mecanic vulcanizator,nivel 1, 25 de locuri
Finisor produse textile, nivel 2, 25 de locuri
Curs tiparitor offset, nivel 2, 25 de locuri
Curs operator montaj copiat tipar de proba, nivel 2, 25 de locuri
Curs imprimator serigraf, nivel 2, 25 de locuri

Nivelul 1 al cursului implica un numar de 120 ore teorie si 240 ore practica, iar nivelul 2 al cursului implica un numar de 240 ore teorie si 480 ore practica.

Proiectul are ca obiectiv principal accesul si participarea la formare profesionala continua a angajatilor, facilitand astfel corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii.

Implementarea cu succes a proiectului va avea ca beneficii:
* dezvoltarea capitalului uman prin actiuni de calificare / recalificare in ocupatii cautate pe piata muncii, capital uman neluat in considerare de marea majoritate a angajatorilor romani;
* cresterea competitivitatii economice atat a capitalului uman participant in proiect (inclusiv prin cresterea adaptabilitatii dar si a mobilitatii acestuia pe orizontala si verticala) dar si a firmelor in care acesta este angajat (prin dobandirea de noi competente);
* cresterea ratei de ocupare a persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala;
* cresterea nivelului calificarilor persoanelor angajate pe piata muncii, in contextul societatii bazate pe cunoastere;
* indeplinirea obiectivului Uniunii Europene de reducere a saraciei relative.

Rezultatele asteptate dupa implementarea proiectului vizeaza cresterea gradului de calificare / recalificare a angajatilor si imbunatatirea capacitatii de pastrare a locului de munca sau de ocupare a unui nou loc de munca, in cazul unei viitoare disponibilizari.

Informatii referitoare la conditiile recrutarii si actele necesare participarii la cursuri, la sediul CCIAT din P-ta Victoriei nr.3, parter, tel. 0256/490771, 0374160917, e-mail: [email protected], Alexandra Trulea – consultant cameral sau la Centrul Regional de Afaceri din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, tel. 0374160846, e-mail: [email protected], Vlad Oniga – consultant cameral.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.