Noutati :

Cati kilometri va avea gardul pe care ungurii il construiesc la granita cu Romania?

17 septembrie, 2015 - 12:16 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Ungaria va ridica un gard de-a lungul a 70 de km de frontiera cu Romania, pentru a preveni intrarea de imigranti ilegali, a declarat joi dimineata, pentru postul de radio Kossut, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, potrivit MTI.

Seful diplomatiei ungare a anuntat pentru prima data luni intentia guvernului de la Budapesta de a construi un gard pe o portiune ‘rezonabila’ a granitei cu Romania.

Am luat decizia de a incepe lucrarile pregatitoare pentru construirea unui gard incepand de la granita ungaro-sarbo-romana pe o lungime rezonabila, in eventualitatea mutarii presiunii migrationiste in directia Romaniei‘, a spus atunci Szijjarto.

Gardul de la granita cu Romania va fi construit in prelungirea celui de la frontiera cu Serbia.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. 1. Ungaria a declarat ca va ridica „la nevoie” … .
    Aceasta la nevoie este legat de schimbarea traseului GR-Macedonia -Serbia- HU prin (1) Croatia de aici 2 variante catre Slovenia – Nu ptc se traverseaza Croatia si nu da bine (2) Ungaria, traseu mult mai scurt prin Croatia, pe langa Dunare, in sus, ca ungurii sunt si asa sunt obisnuiti sa aibe permanent cateva mii/zeci de mii de „turisti” catre Austria si Germania.
    2. Va depinde de migratia dinspre Serbia – RO-HU si de modul de tratare a problemelor de catre Romania.
    Se pare ca dupa una zi cu cca 10.000 turisti, Croatia a ridicat ambele maini si trimite turistii spre HU, fara inregistrare, amprentare, s.a. deci pe traseul SRB-RO-HU RO a scapat de turisti (deocamdata).
    3. Traseul Turcia BG RO HU este mult prea lung, trebuie trecuta si Dunarea, muntii … . Bulgaria a si masat armata la granita cu Turcia (ptr orice eventualitate).