Noutati :

Cat costa cea mai scumpa asigurare Casco din Romania? Aproape un sfert de milion de euro pe an! Vezi cine o plateste si pentru ce masina!

5 octombrie, 2011 - 10:35 AM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
0

Cu asigurarea Casco anuala pentru masina lui ar putea cumpara cate un parc auto in fiecare an! Vorbim de cea mai scumpa asigurare pe care o are un roman pentru bijuteria lui auto.

Potrivit capital.ro, Costel Casuneanu, miliardarul cu o avere estimata de 180 de milioane de euro in top 300 Capital, plateste 225.000 de euro pe an pentru asigurarea bijuteriei de 1,5 milioane de euro pe care o conduce. Aceasta dupa ce a fost refuzat de mai multe companii locale. Vezi cat costa asigurarea pentru un Lamborghini, un Ferari sau un Mercedes ultimul tip

Sa asiguri o astfel de masina reprezinta un risc mult prea mare pentru orice companie de asigurari din Romania in conditii normale de cost. Domnul Casuneanu a apelat si la noi, nu l-am refuzat , insa i-am propus o prima anuala egala cu 25% din valoarea masinii(nr: aproximativ 375.000 de euro pe an)”, spune seful departamentului daune al unui mare asigurator din Romania referindu-se la bolidul Bugatti Veyron pe care Costel Casuneanu a dat 1,5 milioane de euro.

In alte cazuri, reactiile sunt chiar mai puternice. “ Nu am avut ocazia sa discutam aceasta chestiune cu domnul Casuneanu insa sunt sigur ca nu am fi asigurat masina. De fapt, nici nu vorbim despre un automobil aici, despre o polita Casco in sensul clasic. Este altceva”, spune reprezentantul unei alte companii.

Pana la urma insa, dupa ce in prima faza si-a asigurat masina intr-o alta tara, Casuneanu a reusit sa gaseasca o oferta satisfacatoare si la o companie locala, una de dimensiuni reduse. Costul anual se ridica la 15% din valoarea masinii, o data si jumatate fata de ponderea comuna a primei in valoarea de piata sau aproximativ 225.000 de euro. Bugatti Veyron este, probabil, cea mai exclusivista masina din lume motorul sau dezvoltand nu mai putin de 1001 cai putere. Marele avantaj al acestei masini este, dupa cum a a declarat in presa si Casuneanu, ca ea nu isi pierde valoarea in timp ci, dimpotriva, castiga in valoarea comportandu-se eaxct ca o opera de arta.

Cat costa un Casco pentru masini “ normale”

Potrivit datelor obtinute de capital.ro de la mai multe companii de asigurari importante din Romania, cea mai mare prima platita de proprietarii unor automobile normale dar totusi de lux  variaza intre 10-12.000 de euro cat ar fi asigurarea Casco pentru un Mercedes SLR si a aproximativ 15.000 de euro cat este prima anuala pentru un Lamborghini ultimul tip. De altfel, anul trecut in Romania a fost inmatriculat un singur Lamborghini. in functie de tip, o polita Casco pentru masinile Ferrari(vandute destul de bine in Romania)  variaza intre 4.000 si 10.000 de euro pe an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...