Noutati :

Bate toaca langa Timisoara! Festivalul de batut toaca, unic din tara, se desfasoara timp de doua zile, la Giroc

19 aprilie, 2011 - 04:44 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

GIROC. Festivalul „In cantec de toaca” a ajuns deja la cea de-a patra editie. Zeci de tineri, dar si mai varstnici, au pus mana pe ciocanele de lemn si bat toaca si in acest an inainte de cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, Pastele.

O parte dintre participanti sunt elevi la scoala de arta din Timisoara, altii au invatat sa bata toaca in curtea bisericii sau chiar cu putin timp inainte de inceperea festivalului.  La concurs s-au inscris si maicutele de la Sag, recunoscute drept cele mai indemanatice in folosirea ciocanelelor.

Festivalul „In cantec de toaca” este unicat in Romania, iar organizatorii sunt Centrul de Cultura si Arta, Mitropolia Banatului, Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local si Primaria Giroc.

Evenimentul a inceput in aceasta dupa-amiaza in gradina de vara a Caminului Cultural din Giroc. Sunt pregatite 33 de toace, numarul anilor petrecuti de Iisus Hristos pe Pamant. Ceremonialul de deschidere a fost oficiat de Presfintitul Parinte  Paisie Lugojanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Festivalul se va incheia maine seara la Catedrala Mitropolitana, unde, incepand cu ora 19.00, timisorenii sunt asteptati sa vina sa bata toaca.

FOTO: Dariana Dragos

Video-ul nu poate fi incarcat.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Video-ul nu poate fi incarcat.Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor