Noutati :

Un avion s-a prabusit si 44 de oameni au murit, deoarece controlorul de trafic era beat

19 septembrie, 2011 - 01:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Dezvaluiri socante in cazul aeronavei Tupolev care s-a prabusit in Rusia acum 2 luni! Un controlor de trafic „usor beat” a cauzat partial prabusirea avionului  in nord-vestul Rusiei, tragedie in urma careia si-au pierdut viata 44 de persoane, in luna iunie, potrivit unui raport al comisiei de ancheta, citat de Ria Novosti.

Comisia arata ca echipajul a decis sa „nu mai efectueze inca un tur pentru o noua apropiere” inainte de aterizare, in conditiile in care avionul se afla deja sub „altitudinea minima de siguranta”.

„Subordonarea capitanului catre controlorul de trafic, care se afla intr-o stare de agitatie si era usor beat”, a fost unul dintre factorii care au contribuit la acest accident, potrivit raportului publicat luni.

„Analizele au indicat un procent de 0,81% alcool etilic in sangele controlorului de trafic, ceea ce corespunde unei stari de betie usoara”, a precizat raportul Comisiei interstatele pentru aviatie (MAK), insarcinata cu anchetarea catastrofelor aeriene in tarile Comunitatii Statelor Independente (fostul URSS, cu exceptia tarilor baltice si a Georgiei).

Un al motiv a fost gestionarea slaba a echipajului (crew resource management – CRM) de catre capitan.

Aeronava RusAir Tupolev Tu-134, cu 43 de pasageri la bord si noua membri ai echipajului, efectua o cursa Moscova – Petrozavodsk, cel mai mare oras din regiunea Karelia.

Avionul, care a incercat sa aterizeze pe o vreme nefavorabila si in conditii slabe de vizibilitate, a atins arborii, inainte de a se zdrobi de un drum aflat in vecinatatea aeroportului.

44 de persoane au pierit in urma impactului, alti trei pasageri decedand ulterior.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor