Noutati :

Avem cel mai mare POD NATURAL RUTIER din Europa, pe care inca se circula, nu departe de Timisoara. FOTO!

23 august, 2015 - 08:45 PM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
3

Inzestrata tara avem! Natura a fost foarte darnica. Romania se poate lauda si cu cel mai mare pod natural din Europa pe care se poate merge cu masina. Se afla la putin peste 200 km de Timisoara.

Podul Natural de la Ponoarele, supranumit “Podul Lui Dumnezeu”, este singurul pasaj natural rutier functional la nivel national, traversat de DJ 670 (Baia de Arama-Drobeta Turnu-Severin).

pod-natural-rutier-2

Formatiunea este un vestigiu al Pesterii Podului, rezultat prin surparea tavanului acesteia. Podul Lui Dumnezeu este cel mai mare pod natural din Romania si al doilea din Europa, avand 30 de metri lungime, 13 metri latime si 9 metri grosime), insa este singurul din lume deschis traficului rutier, inclusiv cel de mare tonaj, potrivit Wikipedia.

Din punct de vedere petrografic, prezinta o structura masiva de calcare stratificate in bancuri de 1-2 metri, arcada din aval aflandu-se intr-o stare de conservare mult mai buna decat cea din amonte.

Mai multe aici!

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. E la 200 de km si voi spuneti ca nu-i departe de Timisoara. Ati chiulit de la geografie>

  2. Autorul e anonim? Probabil ii este rusine de un asa articol! Titlu „senzational” de Bucuresti.
    Rusine!

  3. sau poate autorul a trait in Siberia unde satele sunt la distanta de peste 100km! Toti manuitorii de condei se cred destepti dar au lipsuri mari in special in privinta culturii generale.