Austria, Elvetia si Italia, tripleta de aur pentru sporturile de iarna in Europa! Vezi aici ultimele oferte pentru vacanta de schi!

Desi vara este abia pe terminate, iar toamna incepe sa isi faca simtita prezenta, agentiile de turism se pregatesc deja de sezonul rece. Unele dintre ele deja au publicat oferte pentru statiunile de schi din Europa. De exemplu, un sejur de 7 zile la Ischgl, in Austria, costa de la 325 de euro de persoana, cu cazare in apartament, la care se adauga taxa de statiune de 2,2 euro pe zi.

La Hintertux, ofertele pornesc de la 60-80 de euro pe noapte de persoana cu cazare la hoteluri de 3-4 stele. Preturile excursiilor in Elvetia sunt similare cu cele din Austria. Asadar, costul unui un sejur de sapte zile intr-o statiune de schi in aceasta tara porneste de la 300 de euro si poate ajunge la peste 1.000 de euro de persoana, in functie de statiunea aleasa, de locul cazarii si de conditiile oferite.

Ischgl – Ibiza Alpilor
Ischgl, din Austria, cunoscuta iubitorilor de ski ca si Ibiza Alpilor, reprezinta o afacere foarte buna pentru cei care nu mai au rabdare sa astepte varful de sezon pentru a ajunge pe partie. Odata cu debutul vremii reci, in Ischgl lumea incepe sa se stranga. Cei care nu merg pe pista, pot asculta muzica de calitate daca prind concertul anual de la inceputul sezonului. Pe scena de la Ischgl au cantat toate numele mari ale muzicii internationale: de la Rihanna, la Madonna si chiar Sir Elton John. La inceputul lunii decembrie, zapada se regaseste din belsug pe oricare dintre partiile cu o lungime totala de 210 kilometri, care se inalta pana la altitudini de 2.870 de metri.Distractiile preferate, care incep, de regula, dupa ora 17, implica baruri, petreceri si dansuri pe masa.

Verbier si Zermatt – lux si rafinament
Si in Elvetia se schiaza foarte bine, iar turistii aleg aceasta tara atat pentru peisajele frumoase, cat si pentru pistele de schiuri. O statiune care atrage turistii este Verbier. in esenta, aceasta statiune, aflata deasupra vaii Rhonului, imbina arhitectura asociata in general cu Alpii estici cu muntii inalti si pistele provocatoare care definesc Alpii vestici. Va rfuri cum sunt Les Attelas, Les Ruinettes si mai ales Mont-Fort, sunt recunoscute pentru pistele bune dedicate intermediarilor si profesionistilor. Nici cei care aleg snowboard-ul nu au motive sa se planga. Toate activitatile care au ceva de-a face cu iarna si cu sporturile de iarna sunt disponibile in Verbier si sunt gandite pentru a-i multumi si pe cei mai nonconformisti sportivi amatori.

Statiunea Zermatt din Elvetia nu a devenit celebra pentru pistele sale extraordinare de schi, ci mai degraba datorita atmosferei unice cu care isi invaluie vizitatorii. Fara fast, fara pretentii, statiunea aflata la capatul unei vai lungi, este o invitatie la un dialog cu natura. Este prima localitate montana in care nu au fost acceptate masinile, ceea ce inseamna ca oaspetii sosesc cu trenul, dupa care sunt condusi catre hotelurile lor cu ajutorul traditionalelor sanii trase de cai sau, mai nou, cu moderne masini electrice.
Pistele de schi sunt segmentate pe mai multe sectoare, iar unele dintre ele sunt interconectate. Exista si un funicular subpamantean, care faciliteaza transportul de la pistele pentru incepatori catre cele intermediare sau cele pentru avansati.

Breuil-Cervinia – cea mai lunga partie amenajata de schi din lume

Langa Zermatt, dar peste munti si peste granita, in Italia,  se afla o alta statiune foarte apreciata, Breuil – Cervinia. Atat din aceasta statiune cat si din Zermatt se poate ajunge cu telecabine pana la cel mai  important punct de atractie al zonei, dedicat in mod special marilor iubitori de schi: Ghetarul de pe Platoul Rosa. De aici, mai exact, de pe Varful Kleine Matterhorn(3883 m)  situat pe teritoriul Elvetiei, puteti schia pe cea mai lunga partie amenajata din lume, de 25 de kilometri, si o diferenta de nivel de 2350 de metri pana in satucul de munte Valtournenche (1524 m).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.