Noutati :

Atentie, se schimba buletinele! Vom avea carti de identitate biometrice!

27 februarie, 2013 - 02:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Dupa pasapoartele biometrice, romanii vor fi nevoiti acum sa isi faca si carti de identitate biometrice. Acestea vor contine tot felul de elemente de siguranta.

Romania (poate) sa dovedeasca prin masuri concrete faptul ca asigura accesul in spatiul Schengen cu un document de identitate sigur, adaptat standardelor internationale in materie„, spun reprezentantii MAI.

Astfel, din vara anului 2013, cetatenilor romani li se vor elibera carti de identitate biometrice, ce vor contine amprenta digitala si un cip personalizat.

Cartea de identitate normala va contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnologie laser, precum numele complet al titularului, sexul, cetatenia, data si locul nasterii, semnatura olografa, fotografia titularului, C.N.P. si adresa de domiciliu, dar si elemente de particularizare si de siguranta.

In schimb, cartea de identitate biometrica de tip smart card va mai include prenumele parintilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

In plus, buletinul biometric garanteaza un grad de protectie ridicat impotriva furtului de identitate, declara specialistii de la Biroul de Evidenta al MAI.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Cum puteti fi atat de siguri ca ofera un grad de protectie ridicat impotriva furtului daca intr-o stire de curand se anunta ca un profesor din Germania care si-a pus cip in mana s-a virusat cu un virus de calculator?