Noutati :

Atentie! Cod galben de inundatii. Ce judete sunt vizate

18 aprilie, 2015 - 09:54 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus, Somesul Mare si Bistra, din judetele Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Caras-Severin, sunt sambata sub avertizare cod galben de inundatii.

Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie se pot produce sambata, pana la ora 16.00, pe unele rauri din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus si Somesul Mare, din judetele Maramures, Satu Mare si Bistrita-Nasaud.

Avertizarea cod galben de inundatii a fost emisa in urma precipitatiilor inregistrate in ultimele noua ore, a celor prognozate si a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice Lapus, Iza si Tur.

De asemenea, unele rauri din bazinul hidrografic Bistra, judetul Caras-Severin, sunt sub avertizare cod galben de inundatii, sambata, pana la ora 20.00, informeaza gandul.info.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor