Noutati :

Asigurarea medicala pentru vacanta,o precautie necesara.Cum poti sa ai parte de servicii medicale in strainatate

25 iunie, 2013 - 10:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: UTILE
1

Asigurarea medicala pentru vacantele in strainatate il scuteste pe posesor de plata servicilor medicale in caz de accident sau de imbolnavire. Ea nu ar trebui sa lipseasca din documentele de calatorie.


Exista doua modalitati de a va asigura medical atunci cand plecati din tara:

– prin cardul european de sanatate – care este valabil doar in tarile membre UE si doar pentru sase luni de la data eliberarii sale;

– prin asigurarea medicala privata – care se face la orice societate de asigurari, contra unor sume relativ modice, si poate fi valabila de la câteva zile pâna la un an.

Cardul european de sanatate se obtine de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate de care apartineti, contra unei cereri pe care o puteti descarca online de pe site-ul CNAS. Pentru acest demers trebuie sa va interesati din timp, pentru ca ar putea dura eliberarea cardului sau e posibil ca respectiva institutie de care apartineti sa nu aiba carduri in acel moment. Atunci vi se poate elibera un certificat care sa tina loc de card si sa dovedeasca, la nevoie, calitatea dumneavoastra de asigurat.

Atentie, insa, ca au existat cazuri in care cardul nu a fost recunoscut chiar in tari ale UE. in plus el nu acopera tratamente medicale costisitoare, pentru boli cronice, ci doar servicii medicale de urgenta.

Asigurarea medicala privata se incheie pentru orice destinatie, cu cateva zile inainte de plecare, la orice sediu de firma de asigurari sau chiar de catre firma de turism cu care calatoriti.

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Interesanta abordare insa cred ca sunt inca multe de sups. Cu toate acestea imi pare bine ca a fost abordat acest subiect. „Add to bookmark pentru aceata pagina deoarece vreau sa revin mai tarziu, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com