Noutati :

Armata din nou obligatorie? De ce ar fi necesara reintroducerea stagiului militar

6 aprilie, 2015 - 01:16 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Iata primul oficial roman care cere reintroducerea stagiului militar obligatoriu. „sase luni de armata sunt benefice pentru individ si pentru comunitate”

Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botosani, sustine necesitatea reintroducerii stagiului militar obligatoriu sau lansarea unui program de pregatire militara in sistem de voluntariat.

Pe 5 aprilie 2015, acesta a propus reintroducerea serviciilor militare pentru o perioada de sase luni pentru tineri, in conditiile slabei pregatiri a acestora pentru situatii de criza.

Eu nu cred in pericole iminente, dar nu se stie niciodata. Una e sa aperi un oras ca Botosaniul cu 500 soldati profesionisti si alta e sa-l poti apara pe langa soldati si cu 40.000 rezervisti antrenati, mobilizati in 24 de ore. Extrapolat la nivel national, intr-o situatie de criza ipotetica, e mult mai confortabil pentru noi si descurajant pentru altii sa stii ca in 24 de ore aproximativ 7-8 milioane de romani sunt gata de actiune„, a declarat primarul municipiului Botosani, potrivit HotNews.ro.

portariuc-primar-botosani

Ca primar, avand responsabilitatea coordonarii serviciilor de urgenta sau de protectie civila in caz de criza, nu pot sa nu remarc slaba pregatire in primul rand a tineretului pentru tot ceea ce inseamna actiune coordonata ierarhic, efort fizic sustinut, instructie de specialitate, abilitati de lupta. Cred ca reintroducerea serviciului militar obligatoriu de sase luni ar putea fi o varianta. E benefica si pentru individ, ca formare, dar si pentru comunitate, in caz de aparare„, a afirmat Portariuc.

Edilul Botosaniului spune ca, in cazul in care reintroducerea stagiului militar obligatoriu nu este dorita, poate fi demarat un program de pregatire militara pe baza de voluntariat. Voluntarii ar putea avea parte de scutirea de la plata impozitelor si taxelor locale pe o perioada de cinci luni, in baza unor protocoale incheiate intre MAI si Consiliul Local.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Prietene dar la cei de 30 de ani + te-ai gandit ? Cu familie …cariera … Rate de platit !!! Te-ai gandit sau ai mintea odihnita ??? Pai doctori ingineri ce sa faca ? sa lase balta totul si sa se inroleze …Prietene a doua zi plec in Anglia ca si asa sunt cautat ca inginer cu experienta si ca mine o sa faca sute de mii sa vedem apoi PIB-ul tarii si economia tarii !!! …Vai de capul nostru daca la conducere ajung astfel de oameni