Aquatim deschide portile Statiei de tratare a apei Bega. Societatea organizeaza o serie de alte actiuni educative adresate, mai ales, copiilor

TIMISOARA. Pentru specialistii in domeniul apei luna martie este perioada in care se aduc in discutie problema apei in lume si solutiile pentru protejarea acestei resurse regenerabile, dar reduse. Asta pentru ca in data de 22 martie se celebreaza Ziua Mondiala a Apei.
Pentru Aquatim, in calitate de operator regional al serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare din judetul Timis, sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei a devenit deja o traditie. Cu aceasta ocazie societatea deschide anual portile uneia dintre cele doua mari statii de tratare ale orasului – Statia de tratare a apei Bega. Astfel, cei prezenti au posibilitatea sa invete cum se potabilizeaza apa, sa afle detalii inedite despre istoria alimentarii cu apa a orasului, iar la sfarsitul turului, vizitatorii sunt invitati sa “deguste” un pahar cu apa proaspata din uzina.

Pe langa aceasta actiune, Aquatim organizeaza o serie de alte actiuni educative adresate, mai ales, copiilor, deoarece in cadrul acestor manifestari sunt transmise mesaje ecologice menite sa educe publicul tanar in sensul protejarii mediului si, in special, al resurselor de apa. Aquatim considera educatia ecologica o prioritate pentru orice organizatie care activeaza in domeniul mediului, dar si o responsabilitate impartita la nivel de comunitate.
si anul acesta, in zilele de 22 si 23 martie, Aquatim deschide portile Statiei de tratare a apei Bega (str. Miristei nr. 1) si ii invita pe timisoreni sa vina sa descopere procesul de potabilizare a apei de la robinet. Programul de vizite este intre orele 10:00 – 14:00. in cazul grupurilor mai mari, vizitarea statiei se face pe baza de programare la numarul de telefon 0256 201370, la Biroul Comunicare si relatii publice al societatii.

Ziua Mondiala a Apei este o ocazie buna pentru a reaminti tuturor cat de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apa pura, precum si identificarea problemelor majore ale apei si gasirea si implementarea de solutii eficiente la aceste probleme. Suntem atat de preocupati de propriile vieti, incat uitam ca si planeta, care ne gazduieste, are si ea problemele ei, probleme create, in mare masura, de noi, oamenii.

Apa de la robinet – controlata permanent
Aquatim monitorizeaza continuu calitatea apei potabile, incepand cu procesul de tratare si pana la robinetele consumatorilor. Parametrii de proces, cum ar fi turbiditatea, pH-ul si  concentratia de clor sunt reglati automat, direct pe fluxul tehnologic. in laboratoarele Aquatim, se testeaza zilnic peste 20 de parametri de calitate, inainte de pomparea in reteaua orasului. Saptamanal, in reteaua de distributie se verifica probe de apa potabila de la 32 de puncte de control din oras, stabilite de comun acord cu Inspectoratul de Sanatate Publica. Exista si un sistem online de monitorizare a retelei, care permite masurarea continutului de clor, in cateva puncte cheie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.