Aquatim continua extinderea sistemului de alimentare cu apa si canalizarea in judetul Timis, cu peste 60 de milioane de lei

TIMISOARA. In luna decembrie 2016 a fost semnat Contractul de Finantare pentru ”Fazarea Proiectului Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”, prin noul program national de investitii Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Valoarea totala a proiectului este de circa 63.047.409 lei (fara TVA), din care 46.602.123 lei reprezinta fonduri europene nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin POIM, 8.221.382 lei sunt asigurati de Aquatim SA, 7.127.383 lei de la bugetul de stat si 1.096.521 lei de la autoritatile locale (Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara).

”Fazarea Proiectului Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis” reprezinta faza intai de implementare a proiectului POIM. Proiectul cuprinde investitii in extinderea si reabilitarea sistemelor de distributie si de tratare a apei potabile precum si pentru colectarea si epurarea apelor uzate in localitatile: Deta, Recas, Jimbolia, Sanmihaiu Roman si Utvin. Lucrarile insumeaza extinderea retelei de canalizare cu aproximativ 37 km, extinderea si modernizarea retelei de apa cu aproximativ 11 km, reabilitarea unei statii de tratare a apei potabile, constructia si reabilitarea a cinci rezervoare de inmagazinare a apei si realizarea a 14 statii noi de pompare a apelor uzate.

In paralel cu acest proiect, Aquatim lucreaza si la etapa a II-a a Programului Operational Infrastructura Mare, societatea depunand, la sfarsitul anului trecut, spre aprobare la Ministerul Fondurilor Europene, cererea de finantare pentru un nou proiect, mai mare, in valoare de circa 180 de milioane de Euro. Proiectul se adreseaza localitatilor din judetul Timis cu peste 2000 de locuitori.

Lucrarile propuse pentru a fi realizate in cadrul celei de-a doua etape vizeaza constructia si reabilitarea a 22 de statii de tratare a apei potabile, a 56 de rezervoare de inmagazinare a apei, a sase statii noi de epurare a apelor uzate, a 80 de statii de pompare a apei uzate, extinderea retelei de apa cu aproximativ 340 km, reabilitarea retelei de apa cu circa 140 km, extinderea si reabilitarea sistemului de canalizare cu aproximativ 400 km si constructia unei linii de uscare a namolului provenit din statiile de epurare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.