Aparitie surprinzatoare in Timisoara. Foto

TIMISOARA. Uimeste, revolta, infioara. Aparitie complet iesita din tipare, la Timisoara.

CITESTE SI: Situatiile halucinante de pe piata chiriilor din Timisoara. Ce fel de chiriasi cauta proprietarii de locuinte din oras 

Grupul artistic Baraka propune o interventie culturala urbana, inaugurand astfel o galerie de arta contemporana in aer liber, deasupra ruinelor fostei cazarmi a Timisoarei, in spatiul pus la dispozitia tinerilor de catre Universitatea de Vest.

Deschiderea galeriei are loc cu prezentarea unei instalatii de arta contemporana care reinterpreteaza unul din cele mai cunoscute monumente din lume, Cristo Redentor, amplasat la sud de Rio (Brazilia), pe muntele Corcovado.
Lucrarea poarta numele: ”Isus Cristos in Rio de Janeiro (si toate rugaciunile pe care Baraka le-a facut pentru inspiratia grupului)”. Silueta masculina inalta de 1,90, imbracata in costum impregnat in rasina, cu camasa alba, masca de gaze si copex de cativa metri care se termina intr-un craniu, e asezata pe un soclu de beton, inalt de un metru.

Instalatia reprezinta inceputul unei serii de interventii culturale in spatiul public, ce vor urma de-a lungul urmatoarelor sase luni, punctul culminant urmand sa aiba loc in aceasta toamna, transmit artistii.

CITESTE SI: Hulita si admirata deopotriva. Cum s-a transformat cea mai veche piata din Timisoara in cei 170 de ani de cand si-a schimbat numele 

Entitatea artistica contemporana Baraka are la baza un grup de artisti vizuali masteranzi ai Facultatii de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Cei patru artisti, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu si Mihai Toth, au in CV expozitii si evenimente culturale locale si internationale, rezidente si tabere artistice in strainatate (Ungaria, Serbia, Argentina), si au dobandit, deja, premii importante din partea Uniunii Artistilor Plastici.

Instalatia poate fi vizitata zilnic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.