Anunt important pentru toti profesorii! Ce le-a spus ministrul Educatiei directorilor de scoli la Timisoara?

TIMISOARA. Ministrul Educatiei, Mihai Sorin Cimpeanu, aflat in vizita la Timisoara, i-a convocat pe toti directorii de scoli din judet la o sedinta in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara. Sute de directori, alaturi de inspectori scolari au raspuns ”Prezent”.

Ministrul Cimpeanu le-a vorbit sefilor de scoli despre concursurile pe care ministerul le organizeaza pentru functiile de directori, dar si despre normele din invatamant. Mai mult decat atat, el a spus ca un proiect de ordin de ministru, care nu este agreat in prezent, a fost facut public si ca acest proiect nu este valabil, urmand insa sa sufere modificari.

Voi discuta cu directorii despre revizuirea curiculei, incadrarea in posturi, despre noul subiect cu metodologia de normare avand in vedere ca a ajuns sa fie public un document care nu este agreat de conducerea ministerului. Nu sunt de acord cu multe din prevederile acestui document. Metodologia de normare trebuie sa realizeze o legatura coerenta intre populatia scolara, intre numarul de posturi didactice, in scopul cresterii calitatii si asigurarii accesului de educatie. Este un document tehnic care necesita discutii cu toti actorii interesati. Ar trebui sa se schimbe deindata ce va fi agreata de profesori, sindicate, elevi, conducerile inspectoratelor scolare”, a spus ministrul, inainte de inceperea sedintei.

Intrebat daca intr-adevar se vor reduce aproape 5.000 de norme in invatamant, ministrul a spus ca acest lucru nu se va intampla.

Este un proiect de ordin de ministru despre care nu am cunostinta ca a fost promovat. El se afla din 2013 la nivelul Ministerului Educatiei si nu corespunde optiunilor mele. Nu este vorba de pierderea a 4.000-5.000 posturi. Anul trecut au intrat in sistem 4.600 de persoane in acelasi timp. Fata de numarul total de posturi aprobate la nivel national in sistemul de educatie, depasirea a fost de 1.785 in 13 inspectorate scolare din cele 42 cate sunt in tara. Este necesara o revizuire a modului de normare. Acolo unde populatia este in crestere si normele trebuie sa fie in crestere si nu in scadere. Aceasta analiza trebuie facuta cu maximum de profesionalism”, a mai spus ministrul.

Cimpeanu urmeaza sa faca si o vizita in judetul Arad, insa inainte de a ajunge in judetul vecin va vizita si mai multe scoli din Timis. El si-a exprimat dorinta sa viziteze scoli care nu au autorizatie de functionare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Să Nu desfiinţăm şi să Nu evacuăm Liceul Tehnologic Agricol ” Petru Botiş” Timişoara
    Pentru cine trebuie eliberat Liceul ???!!
    ! în mod sistematic, I.S.J. Timiş a tăiat clasele cu profil înrudit şi conex agriculturii, clase care nu au fost formate la alte unităţi şcolare, lipsind în mod intenţionat domeniul agricol şi conex de personal calificat, însă ţinta fiind exact desfiinţarea Liceului Tehnologic Agricol ,,Petru Botiş” Timişoara, deşi obligaţia legală a Primăriei Timişoara şi I.S.J. Timiş este de a consilia şi a lua măsurile necesare pentru susţinerea şi progresul învăţământului, inclusiv agricol, iar nu pentru distrugere. Cine doreşte desfiinţarea cu bună ştiinţă a învăţământului agricol şi anume a Liceului Agricol!? Cerem ajutorul şi sprijinul dvs care trebuie să se implice în acest demers al nostru pentru promovarea învaţământului agricol, pentru stoparea închiderii şi a lichidării Liceului Agricol din Timisora singurul cu această destinatie, pentru instruirea şi pregătirea elevilor în domeniul agriculturii, aceştia fiind viitorul în dezvoltarea unei agriculturi sănătoase.