Noutati :

Angela Moldovan, interpreta melodiei ‘Mi-am facut bundita noua’, a murit la 86 de ani. Cantareata de muzica populara a jucat in filmul ‘Veronica’

13 octombrie, 2013 - 04:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: VEDETE
0

Angela Moldovan, cantareata de muzica populara cunoscuta publicului romanesc si din filmul „Veronica”, a murit la 86 de ani. Apropiatii ei spun ca aceasta suferea de probleme cardiace.

Nascuta la Chisinau, Angela Moldovan s-a mutat alaturi de familie la Targu-Mures, apoi la Timisoara si Suceava. A absolvit liceul la Suceava, apoi Conservatorul la Cluj. Debuteaza in 1950 pe scena Operei din Cluj, unde a activat timp de patru ani.

In anul 1953 devine solista a Ansamblului „Barbu Lautaru”. Mai tarziu este acceptata in cadrul Ansamblului „Ciocarlia”.

A jucat in numeroase opere, cum ar fi: „Nunta lui Figaro” (Mozart); „Rigoletto” (Verdi); „Hansel si Gretel” (Humperdinck).

Repertoriul Angelei Moldovan este in mare masura din culegerile personale ale artistei, cu precadere din zona nordului Moldovei si a Bucovinei.

Melodia cu care s-a lansat, in anii ’60, este „La Oglinda”, pe versuri de George Cosbuc. A urmat „Mi-am facut bundita noua”, cantec pe care l-a invatat de la bunica sa din Basarabia, si care a devenit cel mai mare hit al artistei, fiind preluat si de alte colege de breasla.

A mai lansat numeroase alte piese: „Cine sta posomorata”, „Asta-i sarba maruntica”, „Mi-am pus dorul pe cantar”, „Fata neichii”.

Este cunoscuta publicului larg si din aparitia in filmul „Veronica”, unde interpreteaza rolul doicii.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor