Noutati :

Alerta maxima in Japonia! Nivelul de radioactivitate a depasit de 10 milioane de ori valoarea normala

27 martie, 2011 - 08:59 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Mai multi muncitori au fost evacuati in aceasta dimineata de la centrala nucleara de la Fukushima, dupa ce nivelul de radioactivitate a depasit de 10 milioane de ori valoarea normala.

O cantitate extrem de mare de particule de iod radioactiv a fost detectata in apa folosita pentru racirea reactorului numarul doi. Asta dupa ce Guvernul de la Tokio a anuntat ieri ca este posibil sa se fi produs o fisura in containerul reactorului numarul trei.

Inainte de evacuare, echipele de interventie au inceput sa foloseasca apa dulce pentru a raci reactoarele, deoarece apa de mare, pe care o utilizau pana acum, accelereaza coroziunea si ar putea reprezenta un pericol.

Guvernul a cerut TEPCO, firma care detine centrala nucleara, sa dea dovada de mai multa transparenta. Compania a fost acuzata de mai multe erori, printre care si utilizarea de echipamente neadecvate, care ar fi dus la contaminarea muncitorilor.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. In mod normal opinia publica mondiala ar trebui sa stie ce se intimpla,dat fiind ca la Fukushima au fost 4 reactoare cu probleme nu UNUL ca la Cernobil…
    Mai ales ca au fost si la alta centrala nucleara japoneza probleme…
    Asa cum s-a spus anul trecut basmul cu cenusa vulcanica islandeza se pare ca problema japoneza nu ar fi ,,atit de grava” OARE???
    Trebuia facuta o copmparatie cu accidentul de la Cernobil versus Fukushima…