Adio telecomanda! Au aparut televizoare ce pot fi reglate de la distanta, prin gesturi

Pare magie, dar e stiinta si tehnologie de ultima ora! Japonezii de la Alps Electric ne propun telecomanda viitorului, prin care televizorul poate fi reglat de la distanta, doar prin gesturi. In magazine, aparatele ajung abia in 2012. Rotesti mana sau o misti usor de la stanga la dreapta si, ca prin farmec, se schimba canalele ori se regleaza volumul sunetului si culorile. Producatorii spun ca tehnologia este gata implementata in niste prototipuri, dar ca va intra in productie de serie abia la anul, iar in 2012 vom putea cumpara astfel de televizoare. Compania cu sediul in Tokyo a explicat faptul ca tehnologia se bazeaza pe o camera video atasata ecranului, care este capabila sa detecteze prezenta unui om in preajma sa, de la o distanta de 5 metri. Microcipul si camera video detecteaza tridimensional mediul inconjurator si recunoaste silueta si gesturile unui utilizator care, spre exemplu, sta pe canapea impreuna cu prietenii. Astfel, senzorul distinge miscarile uzuale ale mainilor si corpului de comenzile destinate explicit aparatului. Pentru utilizatorul de rand, vestea este cat se poate de buna, pentru ca odata cu disparitia telecomenzii clasice, dispar si vesnicele discutii de genul "unde am pus telecomanda?" sau "nu mai are baterii...". Tehnologia este considerata de multi cea mai importanta evolutie in interfata om-masina de la aparitia mouse-ului la inceputul anilor '80. "Revolutia gesturilor", cum a fost numita de catre specialisti, va incepe la sfarsitul acestui an, cand Microsoft a anuntat ca va lansa primul dispozitiv electronic echipat cu noua tehnologie, o consola de jocuri video si divertisment cunoscuta in prezent doar ca "Project Natal". O alta companie care a reusit sa se plaseze in prim-planul pietei odata cu perfectionarea tehnologiei gesturilor este gigantul japonez Hitachi, care declara inca din ianuarie 2010 ca va lansa primul televizor fara telecomanda, insa nu a precizat cand anume.

Pare magie, dar e stiinta si tehnologie de ultima ora! Japonezii de la Alps Electric ne propun telecomanda viitorului, prin care televizorul poate fi reglat de la distanta, doar prin gesturi. In magazine, aparatele ajung abia in 2012.

Rotesti mana sau o misti usor de la stanga la dreapta si, ca prin farmec, se schimba canalele ori se regleaza volumul sunetului si culorile.

Producatorii spun ca tehnologia este gata implementata in niste prototipuri, dar ca va intra in productie de serie abia la anul, iar in 2012 vom putea cumpara astfel de televizoare.

Compania cu sediul in Tokyo a explicat faptul ca tehnologia se bazeaza pe o camera video atasata ecranului, care este capabila sa detecteze prezenta unui om in preajma sa, de la o distanta de 5 metri.

Microcipul si camera video detecteaza tridimensional mediul inconjurator si recunoaste silueta si gesturile unui utilizator care, spre exemplu, sta pe canapea impreuna cu prietenii. Astfel, senzorul distinge miscarile uzuale ale mainilor si corpului de comenzile destinate explicit aparatului.

Pentru utilizatorul de rand, vestea este cat se poate de buna, pentru ca odata cu disparitia telecomenzii clasice, dispar si vesnicele discutii de genul „unde am pus telecomanda?” sau „nu mai are baterii…”.

Tehnologia este considerata de multi cea mai importanta evolutie in interfata om-masina de la aparitia mouse-ului la inceputul anilor ’80.

„Revolutia gesturilor”, cum a fost numita de catre specialisti, va incepe la sfarsitul acestui an, cand Microsoft a anuntat ca va lansa primul dispozitiv electronic echipat cu noua tehnologie, o consola de jocuri video si divertisment cunoscuta in prezent doar ca „Project Natal”.

O alta companie care a reusit sa se plaseze in prim-planul pietei odata cu perfectionarea tehnologiei gesturilor este gigantul japonez Hitachi, care declara inca din ianuarie 2010 ca va lansa primul televizor fara telecomanda, insa nu a precizat cand anume.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.