Noutati :

Adio? Consiliul Judetean Timis renunta la proiectul de reabilitare a Muzeului Banatului din Timisoara!

18 decembrie, 2014 - 11:13 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. De ani buni, Castelul Huniade din Timisoara, cel in care functioneaza Muzeul Banatului, se afla in reabilitare totala. Activitatea de aici a fost mutata, provizoriu, in Bastion, pana cand lucrarile se vor finaliza.

O vreme, lucrarile, care vizeaza consolidarea castelului si reabilitarea lui in intregime, au batut pasul pe loc, insa au fost reluate apoi. Proiectul a fost intocmit de vechea administratie, iar banii necesari urmau sa vina de la Uniunea Europeana.

Pentru ca exercitiul bugetar 2007-2013, cel din care urmau sa vina banii necesari lucrarilor, se incheie la finalul acestui an, Consiliul Judetean Timis a preferat sa opreasca proiectul si sa spere ca se vor putea accesa fondurile necesare pentru acest obiectiv, din urmatorul exercitiu bugetar, 2014-2020.

Am fost obligati sa renuntam la Muzeul Banatului, datorita unui proiect foarte prost realizat. Nu ni s-a prelungit durata de realizare a lui si in aceste conditii am preferat sa renuntam la el si sa incercam ca in proectele acceptate in 2014- 2020 sa accepte 20 milioane de euro necesari proiectului. Am preferat sa renuntam, in aceste conditii. Daca va mai trebui sa completeze si Consiliul Judetean cu 1-3 milioane, o vom face si speram ca muzeul sa fie realizat in continuare”, a declarat presedintele CJ Timis, Titu Bojin.

De restaurare s-a ocupat Consiliul Judetean, nu noi. Noi ne-am ocupat de consolidare, mai exact de zidul care este crapat. In ianuarie mergem sa luam avizul de la Ministerul Culturii, mai exact de la Comisia de Monumente, pentru a-l repara. Mergem cu doua solutii si dansii decid care este varianta corecta. Este vorba de zidul din nord-vest, partea de sus din mansarda, unde a aparut o crapatura”,a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Claudiu Ilas, directorul Muzeului Banatului.

Liderul judetului a mai subliniat ca in primavara va putea fi in masura sa prezinte un nou proiect de reamenajare si modernizare a Muzeului Banatului.

Au fost doua proiecte. Unul finantat de Consiliul Judetean Timis pentru lucrarile de consolidare care s-au incheiat. In cadrul acestor lucrari a aparut o fisura pe unul dintre peretii cladirii castelului, mai avem de rezolvat aceasta problema. Putem spune ca primul proiect, cel facut din banii judetului este 99% finalizat. Al doilea proiect a fost realizat prost. Cand am venit, noi am preluat un proces in derulare. Nu pot sa promit in ianuarie, dar in martie-aprilie, cand vom da drumul la un nou studiu, va putem prezenta ce avem de gand sa facem aici. Trebuie sa va prezentam niste considerente tehnice de la oamenii in masura sa prezinte un proiect”, a mai spus Bojin.

Pe final de mandat, Constantin Ostaficiuc, fostul presedinte al CJ Timis, a prezentat, in anul 2008 un proiect de reamenajare al Muzeului Banatului. De atunci si pana acum, lucrarile la acest proiect nici nu au inceput.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. HA HA HA PAI NOUL DIRECTOR ESTE CLAUDIU ILAS CEL SALTAT DE DNA IN CAZUL BOJIN MIHOC AVEAU SI AICI FIRMELE PE TEAVA CARE SA FACA REABILITAREA NOROC CA A VENIT DNA INAINTE CLAUDIU ILAS A FOST DIRECTOR LA MUZEUL SATULUI A REABILITAT INTRADEVAR MUZEUL SATULUI CU FIRMELE IMPLICATE A LUI DIDILA GEORGE CEL PUTIN ASA REIESE DIN ACHIZITIILE EFECTUATE SI CINE TOCMAI DOM DIRECTOR ILAS CARE ESTE BAIATUL LUI ALGER ILAS PRIMARUL BUZIASULUI ALT SALTAT IN CAZUL BOJIN

  2. Nu fiti răutăcioși cu primarul Robu ! Nu unități ca are ceva probleme de sănătate! A avut curaj si. dixit. !