Noutati :

A murit Neagu Djuvara, la varsta de 101 ani

25 ianuarie, 2018 - 04:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Neagu Djuvara a incetat din viata la 101 ani. A fost una dintre cele mai indragite personalitati culturale ale Romaniei, apreciat pentru spiritul sau viu, pentru eleganta si pentru eruditia sa.

Neagu Djuvara a fost unul dintre cei mai respectati si cunoscuti istorici ai Romaniei. A fost istoric, romancier, filozof si diplomat. Neagu Djuvara a fost prezent in ultimii ani in spatiul public criticand deopotriva intreaga clasa politica romaneasca si tinand stindardul nevoii de schimbare a mentalitatii societatii romanesti pentru a se putea dezvolta normal si frumos.

El era internat de o luna la spitalul Victor Babes, avand probleme de sanatate, unde s-a stins din viata in jurul orei 13. Neagu Djuvara a fost prezent in ultimii ani in spatiul public criticand deopotriva intreaga clasa politica romaneasca si tinand stindardul nevoii de schimbare a mentalitatii societatii romanesti pentru a se putea dezvolta normal si frumos.

Neagu Djuvara s-a nascut la 18 august 1916 (S.N. 31 august 1916) la Bucuresti intr-o familie aristocrata. Tatal, Marcel Djuvara, era dintr-o familie de aromani din zona Pindului stabiliti in tarile Romane la sfarsit de secol XVIII. A fost sef de promotie la Politehnica din Berlin-Charlottenburg in 1906, apoi capitan de geniu in armata romana si a murit in cursul marii epidemii de gripa spaniola din 1918. Mama, Tinca Gradisteanu, apartinea ultimei generatii dintr-un neam de mari boieri munteni descendenti ai voievodului Basarab, aristocrati inruditi cu familiile Cimpineanu, Sturza, Ghica si Mavrocordat si care care au dat Romaniei politicieni, diplomati si universitari.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor