S-au umflat apele. Interventie de urgenta intr-o localitate din Timis. Foto

TIMIS. Autoritatile sunt in alerta in judetul Timis dupa ce ploile abundente au umflat apele raului Bega.

CITESTE SI: Cu rulotele pe iarba. Cum lasa Primaria Timisoara sa fie distruse parcurile orasului. Doar avem Piata de Evenimente… 

Apele au depasit cotele de pericol, iar o casa si un drum judetean din satul Poieni au fost inundate, sambata dupa-amiaza.

‘Sunt probleme, deocamdata pe zona Faget, avem pe zona Bega amonte, la Poieni, scurgeri de pe versanti. Este un drum judetean care a fost inundat. Acum se pare ca apa incepe sa scada, insa avem oameni acolo pe zona si asteptam sa vedem cum evolueaza situatia. Acolo, apa depaseste foarte repede cotele de inundatie insa si scade la fel de repede. Sa speram ca nu vor fi probleme mai mari’, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Titu Bojin, seful Administratiei Bazinale a Apelor Banat.

Conform primelor informatii, pe drumul judetean care trece prin localitatea Poieni in judetul Timis se poate circula in acest moment.

Potriit ISU Banat, o casa din satul Pietroasa a fost inundata iar in zona se intervine cu o motopompa.

‘In urma fenomenelor meteo periculoase, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat al judetului Timis a fost solicita  pentru interventia la o casa inundata in comuna Pietroasa, sat Poieni. La fata locului s-au deplasat 5 subofiteri cu o autospeciala cu motopompa’, transmit reprezentantii ISU Banat.

Judetul Timis se afla sub Cod Portocaliu de inundatii sambata, pana la miezul noptii. Vizat de avertizare este, deocamdata, bazinul superior al raului Bega. Autoritatile se pregatesc de ce este mai rau. Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, impreuna cu prefectul de Timis, Eva Andeas, au facut o vizita in zona pentru  evalua situatia.

In zona Faget au fost trimise doua echipaje de pompieri de la Lugoj, iar alte 3 autocamioane de interventie ale ISU Banat sunt pregatite sa plece, la nevoie, spre Poieni.

Daca ati fost martorii unui eveniment sau ai unei situatii neobisnuite care ar putea deveni subiect de stire, contactati-ne la [email protected] sau pe contul nostru de Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.