Intoarcere la copilaria de altadata. Pacalici, papusi Aradeanca si sute de jucarii fabricate la Timisoara. Expozitie pentru copiii de toate varstele la Muzeul Banatului. Foto

TIMISOARA. Balansoare, carucioare cu papusi, masinute sau trenulete, toate si-au facut loc in mansarda Bastionului Theresia in cadrul unei expozitii ce va ramane deschisa la Muzeul Banatului pana la sfarsitul acestei luni.

CITESTE SI: Primele imagini din Parcul Alpinet, aflat in reabilitare. Are lacuri si cascada. Foto 

600 de jucarii adunate din intreaga Romanie, unele dintre ele fabricate inca de la inceputul secolului 20, pot fi vazute in Bastionul Theresia in expozitia Copilarie minunata – Jucarii de altadata.

Masinute in miniatura realizate la Timisoara sau Lugoj, papusile Aradeanca, dar si jucarii facute la jumatatea secolului trecut in China sau Japonia, si aduse apoi pe piata romaneasca, toate au fost aduse la Timisoara de Asociatia Muzeul Jucariilor.

Printre vedetele expozitiei se afla o masina de ‘militie’, un carucior cu papusi, calutii sub forma de balansoar sau o trotineta, toate produse in Romania.

Nu lipsesc papusile de toate felurile pentru fetite sau albume cu fotografie cu jucarii.

Este o expozitie care imi trezeste multe amintiri, multe dintre jucariile expuse le-am avut, spre norocul meu. Este o expozitie care ne incanta, si ne aduce aminte de copilarie, de perioada cand eram fara griji, in care credeam ca lumea este roz, ca totul e posibil, o perioada in care eram fericiti. Presedintele Asociatiei Muzeul Jucariilor a venit acum 3 ani de zile la mine, in timpul unui vernisaj la Bucuresti si ne-a propus aducerea acestei expozitii. Avand spatiu liber in acest an am considerat ca luna iunie este o perioada potrivita pentru aceasta expozitie pentru copii, dar si pentru adulti, pentru ca multi dintre adulti au suflet de copil. Nu am vernisat in 1 iunie pentru ca era liber„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Claudiu Ilas, manager al Muzeului Banatului.

Expozitia va putea fi admirata la Muzeul National al Banatului in perioada 5 iunie – 2 iulie 2018, de marti pana vineri, in intervalul orar 10.00-18.00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.