‘Nu inchide ochii!’, povestea ursuletilor albi de plus ce si-au facut loc in centru, la Timisoara

TIMISOARA. Numarul mare al abuzurilor inregistrate impotriva copiilor anul trecut in Timis, peste 800, a dus la demararea unei campanii de informare a timisorenilor in legatura cu acest fenomen.

CITESTE SI: ‘Primari cu care ne mandrim’, o campanie marca opiniatimisoarei.ro. Josef Klapka, primarul care a infiintat prima biblioteca publica la Timisoara si si-a pus averea la bataie pentru binele orasului 

Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis deruleaza campania ‘Nu inchide ochii!‘ ce are ca scop informarea timisorenilor cu privire la consecintele abuzurilor asupra copiilor, dar si sa le prezinte oamenilor mijloacele pe care le au la indemana pentru a sesiza asemenea fapte.

Campania a fost initiata in 5 iunie, zi care este decretata drept Ziua impotriva violentei asupra copilului in Romania si va dura pana in luna septembrie.

Angajatii Directiei vor merge in urmatoarele luni prin scoli, parcuri sau cluburi pentru copii si vor sta de vorba cu cei mici despre ce trebuie sa faca in cazul in care ajung victimele unui abuz. In prima zi, institutia a amplasat si un stand pe strada Marasesti, unde timisorenii pot primi o multime de informatii.

De asemenea, reprezentantii institutiei ii vor informa atat pe copii, cat si pe adulti, despre serviciul „telefonul copilului”, prin care orice persoana poate sesiza un abuz, doar sunand la 0256983.

Mascotele campaniei au fost alesi ursuletii alti, ce sunt legati la ochi cu o bentita pe care scrie ‘Nu inchide ochii!‘.

CITESTE SI: Anuntul pompierilor la Timisoara legat de masina unui fost consilier judetean care luat foc si a ars ca o torta 

In anul 2017 la acest serviciu au fost inregistrate un numar de 819 sesizari, cea mai ridicata cifra din ultimii 7 ani, in timp ce in primele 4 luni cei care au raspuns la numar au preluat alte 247 de apeluri care reclamau abuzuri.

Tot in primele patru luni ale lui 2018 au fost inregistrate 15 sesizari pentru abuz fizic, 22 pentru abuz emotional, 11 pentru abuz sexual si 199 de neglijare a copiilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.