Atentie soferi. Codul rutier s-ar putea schimba din nou. Ce modificare pregatesc parlamentarii

Depasiri pe linia continua, sicanari in trafic sau neacordarile de prioritate, toate ar putea fi pedepsite pe viitor in baza oricarei probe video.

CITESTE SI: Sinucidere de groaza, nu departe de Timisoara. Un tanar s-a aruncat in cap, de pe un pod, pe Autostrada Vestului, iar mai multe masini au trecut peste el. Biletul de adio e cutremurator 

Nu de putine ori s-a intamplat ca participantii la trafic sa fie surprinsi incalcand diverse norme rutiere. Desi existau inregistrari facute de alti conducatori auto, de putine ori oamenii legii au luat decizia de a-i sanctiona pe soferi doar in baza unor inregistrari aparute in spatiul public. Motivul este acela ca soferii amendati isi pot gasi dreptatea in instanta, sub indrumarea unui bun avocat, care sa faca referire la articolul 109 din Codul Rutier. Articolul prevede ca aplicarea sanctiunilor si constatarea acestora se fac doar de catre politistul rutier, prin mijloace tehnice omologate.

Un politist din Constanta vine cu o propunere de schimbare a codului rutier, in urma careia orice sofer ar putea fi sanctionat, chiar daca a fost filmat de camera de bord a unui alt conducator auto. In prima faza politistul a vrut sa initieze o petitie si sa vada reactia oamenilor, insa a fost deja contactat de mai multi parlamentari, care vor sa completeze legea si sa puna in practica ideea politistului.

CITESTE SI: Cea mai mare gradina de trandafiri din Romania, in sarbatoare, la o aruncatura de bat de Timisoara. Intrarea este libera 

La art. 109, se introduce alineatul 2, ind.1: Constatarea contravențiilor, cu excepția celor care sancționeaza depașirea vitezei legale, se poate face și cu ajutorul mijloacelor tehnice ale participanților la trafic, chiar daca nu sunt certificate și omologate, daca cu ajutorul acestora se pot determina cu precizie locul, data și ora comiterii contravenției, precum și vizionarea cu claritate a placuțelor cu nr. de inmatriculare, marca, modelul și culoarea vehiculului care face obiectul contravenției”, a spus politistul Dan Georgescu pentru romaniatv.net, despre cum ar arata completarea articolului din Codul Rutier.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.