Reteta traditionala din Banatul sarbesc. Pilaf banatean

Dupa cateva ore de munca a venit momentul sa luati o pauza pentru masa de pranz. Va recomandam de aceasta data o mancare sanatoasa si pregatita de gospodinele din Banat sarbesc.

Pilaful banatean este un amestec sanatos de legume in care se adauga insa si zahar. Pentru a o pregati este nevoie de 500 de grame de orez, un gogosar, o ceapa rosie, o telina micasi un morcov. La acestea se adauga 4-5 rosii, un dovlecel, doua cepe albe, o vanata mica si trei ardei grasi, dar soiuri diferite.
De asemenea, mai trebuie sa adaugati 2-3 catei de usturoi, o mana de ciuperci, un pahar de ulei si un litru de supa de carne.

Gospodarul care gateste pilaful trebuie sa mai adauge marar si patrunjel, dar si sare si piper, puse dupa gustul fiecaruia.

AICI puteti vedea cum se pregateste pilaful banatean, mancare ce poate fi servita in circa o jumatate de ora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.